Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Εμβληματική μεταρρύθμιση η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους» – Τι είπε με το γιο του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου

Μητσοτάκης: «Εμβληματική μεταρρύθμιση η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους» – Τι είπε με το γιο του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου

Τις θέσεις της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ και τη μεταφορά του φόρου στους δήμους ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «εμβληματική μεταρρύθμιση» και εκτίμησε πως ένα αποκεντρωμένο κράτος μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, ενώ η πρόταση της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ ικανοποιεί το χρόνιο αίτημα των δημάρχων για να διαχειρίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση «τα του οίκου της», με αυτονομία, ανταποδοτικότητα, διαφάνεια και λογοδοσία. Παράλληλα, εκτίμησε ότι με την πρότασή του θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους δήμους προς τους πολίτες και ότι θα ενδυναμωθεί η πρόσβαση των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί αντισυνταγματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η πρόταση της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ «κάνει για πρώτη φορά πράξη την επιταγή του άρθρου 102, παράγραφος 5 του Συντάγματος» και κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσδοκώντας σε πολιτικά οφέλη.

Τετ α τετ με τον γιο του Κωστή Στεφανόπουλου

Πριν από τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ο κ. Μητσοτάκης είχε τετ-α-τετ με τον γιο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, Ηλία. Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν το ενδεχόμενο ο δικηγόρος και γιος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη της ΝΔ, καθώς ο νυν βουλευτής, Ανδρέας Κατσανιώτης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στεφανόπουλος επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει εν ευθέτω χρόνω.

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις