Πολιτική

Μητσοτάκης: Έρχονται κι άλλες ΜΕΘ και προσλήψεις στην Υγεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε το σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Τα κρεβάτια ήταν δωρεά της Βουλής. 

Μετά την τηλεδιάσκεψη όπου συζητήθηκε το θέμα της Θεσσαλονίκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσε… “καμπανάκι” κινδύνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον εθνικό μας λοιμωξιολόγο και βρέθηκαν στο Σωτηρία. Παρούσα στο «Σωτηρία» ήταν και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Click4more Καμπανάκι Τσιόδρα για την Θεσσαλονίκη – Αύξηση στα κρούσματα – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη και στο βάθος νέα μέτρα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα γίνουν προσλήψεις «όπου και όποτε χρειαστεί», εξήρε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά του προσωπικού που στελεχώνει τις ΜΕΘ, το οποίο -όπως είπε- «κάθε μέρα παλεύει με τον θάνατο και σώζει ανθρώπινες ζωές» και πρόσθεσε: «είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, οι οποίες σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όταν τελειώσει η πανδημία θα τεθούν στη διάθεση του ΕΣΥ».

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σωτηρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε την σημασία του έργου -το οποίο είναι δωρεά της Βουλής- στην ενίσχυση του συστήματος υγείας και δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους οι κλίνες ΜΕΘ θα φτάσουν στον μέσο όρο του αριθμού των κλινών στην ΕΕ.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Σωτηρία

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα οι 12 πρώτες κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες 12 θα λειτουργήσουν σε δυο εβδομάδες, και έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 50 κλίνες ΜΕΘ.

 Έχει προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό για τη δυναμικότητα των μονάδων γι’ αυτές τις δυο εβδομάδες, ενώ αναμένονται κι άλλες προσλήψεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 39
Μαρία Γρατσία σε Άδωνι Γεωργιάδη: Στοχευμένη η επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού, καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο της
Η δικηγόρος και στενή συνεργάτις της Μαρία Καρυστιανού απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν στο ιατρείο της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» υπάρχει μηχάνημα βιοανάδρασης
Μαρία Καρυστιανού και Μαρία Γρατσία
Κομισιόν για αγροτικές επιδοτήσεις: «Αποφασιστικά μέτρα από την Ελλάδα» – Τι  λέει μετά το δημοσίευμα του Politico
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι η επιστολή αποτελεί μέρος της συνήθους διαδικασίας ελέγχου – «Πολύ εποικοδομητική» η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βλάχος και Μαρκόπουλος «σφάχτηκαν» για τους δανειολήπτες: «Είμαστε εκτός πραγματικότητας» – «Ήρθατε να ξεπετάξετε την ερώτηση ενός “παράξενου” βουλευτή»
Αιχμές από τον βουλευτή της ΝΔ για την κυβερνητική πολιτική - «Είμαστε στην ίδια πλευρά της βάρκας», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών
Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιώργος Βλάχος, Νέα Δημοκρατία 12