Πολιτική

Μητσοτάκης: Έχω απαγορεύσει στους υπουργούς μου να έχουν TikTok στο κινητό τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τα social media και την απήχησή τους και ιδιαίτερα για το TikTok ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελεωνόρα Μελέτη.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν κάποιο από τα παιδιά του του έβαλαν και την ιδέα να δημιουργήσει και προφίλ στο TikTok.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ξέρετε, το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Γεννά και πολλά ερωτηματικά, διότι είναι ένας αλγόριθμος ο οποίος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Παραδείγματος χάρη, εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή του TikTok και έχω απαγορεύσει και σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να την έχουν».

Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ εγώ, ενδεχομένως, για να μπορώ να επικοινωνώ με τους νέους. Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, πάρα πολύ διαδραστικό και πάρα πολύ ειλικρινές. Διότι μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω αδιαμεσολάβητα, να πάρω το κινητό μου, να πω πέντε πράγματα τα οποία σκέφτομαι. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πόσοι νέοι άνθρωποι βλέπουν και μπορούν να γίνουν δέκτες του μηνύματος μέσα από το TikTok».

  

Καταλήγοντας είπε: «Δεν θα τους βρούμε, ξέρετε, τους νέους ανθρώπους μέσα από τα παραδοσιακά μέσα, ούτε από την τηλεόραση, ούτε από τις εφημερίδες. Άρα, αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, όχι μόνο να μας ακούσουν, αλλά να τους ακούσουμε κι εμείς, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια που αυτοί χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Ανδρουλάκη στο Αιγάλεω και πρόσω ολοταχώς για τη «Νέα Αλλαγή»
Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο στάδιο ο πρόεδρος του κόμματος, ο τρόπος με τον οποίο έγινε δεκτός από τον κόσμο, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο χαιρέτησε και ασπάστηκε φίλους και ‘αντιπάλους’ έδωσαν τον τόνο της ενότητας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης