Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Για ακόμα ένα εξάμηνο τα μέτρα κατά της ακρίβειας – Στόχος η μείωση των τιμών στο ράφι

Μητσοτάκης: Για ακόμα ένα εξάμηνο τα μέτρα κατά της ακρίβειας – Στόχος η μείωση των τιμών στο ράφι

«Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τολμηρές διορθωτικές παρεμβάσεις τις οποίες ήδη έχουμε κάνει στην αγορά για τουλάχιστον ένα εξάμηνο», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη μάχη κατά της ακρίβειας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Είναι παρεμβάσεις που έχουν αρχίσει να φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Το μήνα Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο και αρχίζουμε να βλέπουμε ενδείξεις αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Σκοπός είναι να μιλάμε για μείωση των τιμών στο ράφι, ειδικά στο σουπερμάρκετ και ειδικά στα τρόφιμα και πιστεύουμε ότι η συνέχιση της πολιτικής αυτής θα μπορεί σύντομα να μας οδηγήσει σε ακόμα πιο ουσιαστικά μετρήσιμα αποτελέσματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Θα χρειαστεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι να αντιληφθούμε ότι η συνεχιζόμενη ακριβή αφορά την ίδια την κοινωνική συνοχή και το κράτος μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θέλει να εξασφαλίσει μία αγορά που δουλεύει ανταγωνιστικά και να εξαλείψει φαινόμενα αισχροκέρδειας. Χρειαζόμαστε την υγιή επιχειρηματικότητα στο πλευρό μας είτε μιλάμε για τους Έλληνες παραγωγούς είτε για τις εταιρείες σουπερμάρκετ. Είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί. Θέλω να επαναλάβω το ζήτημα των τιμών έχει και ευρωπαϊκή διάσταση, έχει γίνει πολύ συζήτηση προεκλογικά για την παρέμβαση που έκανα στην πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, για τα ζητήματα Των πολυεθνικών επιχειρήσεων που βάζουν διαφορετικές τιμές σε παρεμφερή προϊόντα ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς. Το ζήτημα αυτό πρέπει να απασχολήσει και την στρατηγική ατζέντα της ευρωπαϊκής ένωσης για την επόμενη πενταετία δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές, τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο σε Εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος μου να φέρω εις πέρας αυτή την αποστολή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις