Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός – Με Πολάκη και Παππά ο νέος ΣΥΡΙΖΑ;

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός – Με Πολάκη και Παππά ο νέος ΣΥΡΙΖΑ;

Την πρώτη της συνεδρίαση μετά τις εκλογές του Ιουνίου πραγματοποιεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε απολογισμό των μέχρι στιγμής πεπραγμένων και όσων έχουν ψηφιστεί και κυρίως στις μόνιμες και σταθερές αυξήσεις στο εισόδημα των πολιτών και πρόσθεσε ότι «η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν εχθροί μας. Αυτή η παράταξη είναι συνεχής αλλά και συνεπής.  Ήδη υλοποιήσαμε τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και είμαστε μια παράταξη βαθιά ριζωμένη στην πραγματικότητα. Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τα απρόοπτα χτυπήματα».

«Όλοι σας ξέρετε τις προσπάθειές μας να αμυνθούμε στις επιθέσεις της φύσης πρώτα απ’ όλα σώζοντας ανθρώπινες ζωές και αποκαθιστώντας τις υποδομές και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα», τόνισε επίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο νέο του αρχηγό, Στέφανο Κασσελάκη.

«Οι ευθύνες μας αυξάνονται καθώς παρά το γεγονός ότι το σύστημα μας είναι ένα κοινοβουλευτικό σύστημα αλλά ο νέος αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή θα απουσιάζουν έτσι συγκεκριμένες θέσεις και ερωτήματα που θα θέτουμε σε τέτοιο επίπεδο αρχηγού τη αντιπολίτευσης αλλά είμαι σίγουρος θα κριθούν να το υπερασπίσουν με επάρκεια εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως οι κύριοι Πολάκης και Παππάς και περιμένουμε να δούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο ρόλο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές αλλά και πως θα οικοδομηθεί μέσα από τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και την δική του συμμετοχή του νέου του αρχηγού όχι συνθήματα αλλά επιχειρήματα όχι απλά ποθώντας την εξουσία και χειροπιαστά αποτελέσματα αντί να νέα δημαγωγία με παλιές λέξεις. Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Διαφορετικές οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, διαφορετικές στη μόδα, ή στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πράξη και άλλος ο απλός και ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle. Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από το παλιό κακό της εαυτό ή αν θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτόν.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε για γραμματέα τον Σταύρο Καλαφάτη και θύμισε ότι μαζί μπήκαν στη Βουλή αλλά και ότι έχει την όρεξη να ανταποκριθεί στις ευθύνες αυτή της θητείας. «Στο επόμενο διάστημα οι αντιπαραθέσεις θα είναι σκληρές γιατί έρχονται νομοσχέδια που αποδομούν παθογένειες που οίσω τους υπάρχουν οχυρωμένα συμφέροντα, οι επιλογές μας μπορεί να ξεβολέψουν κάποιους. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι με ισχυρές αντιστάσεις και δεν θα συμβιβαστούμε αλλά σίγουρα δεν θα συγκυβερνήσουμε».

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις