Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Στοχευμένα στους αδύναμους το υπερπλεόνασμα

Μητσοτάκης: Στοχευμένα στους αδύναμους το υπερπλεόνασμα

Μητσοτάκης: Μπράβο για την εξάρθρωση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.
Για ΑΣΟΕΕ: Τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες και τις γιάφκες.
Αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ όπου… δικαιολογούνται.
Κίνητρα σε επιχειρήσεις για να δώσουν… μετοχές σε υπαλλήλους.
“Δεν θα αντεχτούμε υποδηλωμένη εργασία”.
Κλειστά τα χαρτιά του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η επιχείρηση για την Επαναστατική Αυτοάμυνα, η έφοδος στην ΑΣΟΕΕ, το κοινωνικό μέρισμα, οι μειώσεις φόρων, τα κίνητρα για νέα αυτοκίνητα, η Novartis, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (10.11.2019) στον ΣΚΑΙ, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. και υποσχέθηκε πως αργά αλλά σταθερά θα επιστρέψει η ασφάλεια στη χώρα, υποσχέθηκε κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.

Το κοινωνικό μέρισμα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δοθεί στους αδύναμους στο τέλος του χρόνου αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. “Εμείς δεν κάνουμε διαπραγμάτευση με τσαμπουκάδες“, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως όλες οι φοροελαφρύνσεις είναι εγκεκριμένες από τους θεσμούς.

Για άλλη μια φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 γιατί “είμαστε κυβέρνηση τετραετίας“.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Προανακριτική για το Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως “έχω αποφύγει να εμπλακώ στην υπόθεση της επιτροπής για τη Novartis“, αφήνοντας και σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “απορώ ποιός δεν θέλει να καταθέσει ο κ. Φρουζής“.

Το ερώτημα για μένα είναι πώς κυβερνούσαν μέχρι σήμερα χωρίς σύστημα παρακολούθησης του έργου των υπουργών

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τους τραπεζίτες και τις εφόδους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού λίγες μέρες αργότερα, ο πρωθυπουργός είπε: “Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τους ζήτησα να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους και το έκαναν. Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού (σ.σ. στις τράπεζες) είναι παντελώς ανεξάρτητη και δεν την γνωρίζαμε ούτε έπρεπε να την γνωρίζουμε“.

Νόμος και Τάξη

Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα” ήταν από τις πρώτες φράσεις που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, με αφορμή τόσο την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που έφερε συλλήψεις μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας αλλά και την επιχείρηση που είναι από το πρωί σε εξέλιξη στην ΑΣΟΕΕ.

Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την χθεσινή της επιτυχία”, είπε και πρόσθεσε: “εξαρθρώθηκε ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας στη χώρας και μίλησε για συστηματική έρευνα και δεμένη δικογραφία για τα στοιχεία της οποία θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση στον ΑΣΟΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Σήμερα το πρωί λαμβάνει χώρα μια επιχείρηση στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες. Θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες τι συνέβαινε εντός των πανεπιστημίων. Να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότοφ“.

Σε ερώτηση για το πότε έμεινε άυπνος στους τέσσερις μήνες της διακυβέρνησής του: “Τα μεγάλα ζόρια ήταν στις φωτιές του καλοκαιριού. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά. Αλλά λίγα πράγματα διαταράσσουν τον ύπνο μου

Η Αθήνα αποδίδεται πίσω στους κατοίκους της. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν ασφαλείς. Η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως “Φιλοδοξώ με την εμβληματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει μια νέα δυναμική, ώστε να μην είναι μια μαύρη τρύπα”.

Προσφυγικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “απρόοπτο” την έξαρση του προσφυγικού / μεταναστευτικού το καλοκαίρι. “Θα υπάρξει νέα πολιτική από την Ευρώπη, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει, αυτή η κυβέρνηση έχει άλλη πολιτική από την προηγούμενη“, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως “δεν επανεξετάζονταν οι αιτήσεις ασύλου. Σχεδόν όλοι χαρακτηρίζονταν ευάλωτοι“. Πλέον τα πράγματα αλλάζουν, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως “όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει γρήγορα, όποιος δεν δικαιούται, θα επιστρέφεται“.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πως θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.

Έρχεται κοινωνικό μέρισμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε “στοχευμένες αυξήσεις” στον ΕΝΦΙΑ αλλά σε περιοχές που δικαιολογείται και δεν… πλήρωναν μέχρι τώρα, όπως όσοι είχαν βίλες στη Μύκονο. Προανήγγειλε επίσης πως θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα, καθώς, όπως εκτίμησε ο πρωθυπουργός, θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. “Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θα δούμε που. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσουμε να πιάσουν τόπο“.

Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στη Μαρίκα Μητσοτάκη που έδωσε μια μάχη να εξαλείψει τα στερεότυπα, η χώρα να αποκτήσει μια πολιτική κατά των διακρίσεων

Το μέρισμα ανάπτυξης θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Μετά από 10 χρόνια κρίσης, δεν θα ανεχτώ με τη νέα ανάπτυξη που έχουμε, να δημιουργηθούν νέες ανισότητες“, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣτΕ για το ασφαλιστικό είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως το σύνολο, που θα υπάρχει από τις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση, θα είναι σημαντικά θετικό. Είπε ακόμη ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο.

Από τις αρχές του 2020 περιμένουμε από την εταιρεία να ξεκινήσει τα έργα στο Ελληνικό

Μιλώντας για τις μειώσεις φόρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως “δεν αφορούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά κάθε επιχείρηση“. Κατά τον πρωθυπουργό, το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχή και “θα ακολουθήσουν κι άλλες μειώσεις φόρων”.

Είπε πως δεν κοιτάει τις δημοσκοπήσεις αλλά “αν κρίνω από τον Δείκτη Οικονομικού, υπάρχει αισιοδοξία στον κόσμο“. Έκρινε δε ότι το πρόβλημα είναι η υποδηλωμένη εργασία και διεμήνυσε ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν δεκτές.

Μου λείπει το τρέξιμο. Έτρεχα παλιά στα 5 χλμ. του Μαραθωνίου. Είναι καταπληκτική εμπειρία ο Μαραθώνιος

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι “θα υπάρξουν κι άλλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, συμπεριλαμβανομένων κινήτρων στις επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους“.

Βουλευτές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Έχουμε έναν γερασμένο στόλο, ο οποίος πρέπει να ανανεωθεί, κατά προτίμηση, με αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων“, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Τόνισε δε ότι οι βουλευτές της Αθήνας θα υποχρεωθούν να έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ θα ανανεωθεί και ο στόλος των λεωφορείων.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις