Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης για προανακριτική: Κανένα σχόλιο

Μητσοτάκης για προανακριτική: Κανένα σχόλιο

«Κανένα σχόλιο. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κάνουν τη δουλειά τους». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες στην ερώτηση για το πώς βλέπει τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η προανακριτική επιτροπή είναι αυτή που καλείται να χειριστεί το ζήτημα και η κυβέρνηση εξακολουθεί, όπως τόνισε, να διεκδικεί το μέγιστο σε ό,τι αφορά τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις όσον αφορά στο ΠΔΠ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των συζητήσεων μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπόλοιπους έξι ηγέτες το μεσημέρι και διεκδικεί περισσότερα κονδύλια σε ευαίσθητους τομείς, όπως το μεταναστευτικό και η αγροτική πολιτική. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία στη Σύνοδο, δεν θα πρέπει να δραματοποιείται η κατάσταση και πως δεν υπάρχει, ως λέγεται, κίνδυνος για απώλεια κονδυλίων για την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Άρειος Πάγος σε Προανακριτική: “Ό, τι προβλέπει ο Νόμος” για τους προστατευόμενους μάρτυρες!

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. 

Οπως λέει ο Άρειος Πάγος οι ίδιοι οι  προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» θα επιλέξουν τον τρόπο που θα καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το δια ταύτα του νεότερου εγγράφου που απέστειλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Ο αντεισαγγελέας απάντησε μόνο στο ένα από τα τρία ερωτήματα που του έθεσε η προανακριτική, που αφορά τον τρόπο κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων και την ερχόμενη Δευτέρα θα απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα της προανακριτικής.

Στο έγγραφό του και ο Μπρακουμάτσος ενισχύει ουσιαστικά το περιεχόμενο της προχθεσινής απάντησής του προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις