Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Προσβάλλει τη γεωγραφία, την ιστορία και την κοινή λογική»

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Προσβάλλει τη γεωγραφία, την ιστορία και την κοινή λογική»

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ ενός ειλικρινούς διαλόγου και ότι προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποτελεί θέμα αρχής για την Ελλάδα» τόνισε. «Μένουμε ψύχραιμοι στις προκλήσεις οπλισμένοι με την ισχύ του διεθνούς δικαίου και της αποφασιστικής αμυντικής μας ετοιμότητας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Ολλανδό ομόλογο του Μάρκ Ρούτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε ότι η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε επιθετική ρητορική «που αντιβαίνει διεθνή νομιμότητα και προσβάλλει την ιστορία, τη γεωγραφία και την κοινή λογική».

Στον αντίποδα, ανέδειξε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και παράδειγμα διπλωματίας και της προόδου στην περιοχή, κάνοντας ειδική αναφορά στις συμφωνίες για τη χάραξη ΑΟΖ που υπέγραψε με την Αίγυπτο και την Ιταλία αλλά και τις αντίστοιχες προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Αλβανία.

«Η διττή προσέγγιση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σωστή. Τελικά να επιλέξουν οι ίδιοι οι γείτονες μας αν μπορούν και θέλουν να βαδίσουν στο δρόμο της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις