Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τη χώρα»

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τη χώρα»
Φωτογραφία Eurokinissi

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν, με την επισήμανση ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει την οικονομία και τη χώρα, ζήτησε από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαμόρφωση κλίματος που αποθαρρύνει τους επενδυτές. «Έβαλαν τη χώρα στην παγίδα μιας χαμηλής ανάπτυξης. Η οικονομία σέρνεται, το δημόσιο χρέος παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη και παρά τις διαβεβαιώσεις οι νεότερες προβλέψεις για την ανάπτυξη του 2019 αναμένονται ψαλιδισμένες». Τόνισε, επίσης, ότι το μίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης βασίζεται στην υπερφορολόγηση.

Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προτεραιότητες θα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, η μείωση των φορολογικών βαρών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η πλήρης κατάργηση των capital controls.

Επίσης, η προσέλκυση νέων επενδύσεων έως 100 δισ. ευρώ και η δημιουργία φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης υπάρχουν στο πεδίο της αγοράς ακινήτων, του τουρισμού, του ορυκτού πλούτου και της ενέργειας – ιδιαίτερα των ανανεώσιμων πηγών – της ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και στην ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό, για την οποία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Στηρίζοντας το αίτημά του για εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέα κυβέρνηση, με καθαρή λαϊκή εντολή, προκειμένου να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στον τόπο. Έκανε, επίσης, αναφορά στην υπόθεση Κοτζιά-Καμμένου και τις καταγγελίες για τα μυστικά κονδύλια, ζητώντας για μία ακόμη φορά τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Παράλληλα, έκανε αναλυτική αναφορά στο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, όπως είπε, στους πολίτες, αλλά και την άδεια Κουφοντίνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις