Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Η μάχη για την ακρίβεια θα συνεχιστεί» – Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ

Μητσοτάκης: «Η μάχη για την ακρίβεια θα συνεχιστεί» – Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη το πρωί της Τρίτης (05.03.2024) σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν συνόδευε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχιζόμενη. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια πρόσθεσε… «Ηρθαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων για μείωση των τιμών. Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Να ξεχωρίσω το βρεφικό γάλα που βλέπουμε μειώσεις 15% με 20% γιατί οι τιμές είχαν όντως ξεφύγει. Θέλουμε τον ανταγωνισμό, όχι αισχροκέρδεια. Oι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και όπου υπάρχουν παραβάσεις, θα υπάρξουν τα πρόστιμα.  Μειώσεις σημαντικές, ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια προφανώς συνεχίζεται».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει το τραπέζι της σαρακοστής και του Πάσχα, να είναι καλύτερο για τους καταναλωτές. «Θα κάνουμε ότι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε… «Μιλάμε για μια δραστική παρέμβαση. Υπήρχε πραγματικός λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές γιατί αυξήθηκε τότε το κόστος παραγωγής, το ερώτημα είναι γιατί παρέμειναν αυξημένες, εκεί κάναμε την παρέμβαση. Τελικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Επίκειται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και είμαστε σε καλό δρόμο για μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο στα 950. Αν προσθέσετε και μια πολιτική μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Στην ερώτηση αν θα δοθεί βοήθημα το Πάσχα είπε… «Είμαστε στην αρχή της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό. Στο τραπέζι του Πάσχα και της Σαρακοστής θα γίνει το καλύτερο δυνατό.

Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα για την ακριβεία και υπολογίζεται ότι έχει πέσει η τιμή σε περίπου 4.000 προϊόντα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις