Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Τουρκία δεν μπορεί να συμβάλλει στην λύση του Κυπριακού

Φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και όσους θυσιάστηκαν στην Κύπρο θέλησε να αποτίσει με σημερινή δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αφορμή την 43η επέτειο της εισβολής στην Κύπρο ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε «τη βαθιά πεποίθηση ότι ο αγώνας τους για την πατρίδα θα δικαιωθεί». 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «η 43η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο δεν ενισχύει μόνο την εθνική μνήμη. Οφείλει να ενισχύει την πίστη και τη συντεταγμένη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα στο σύνολο του νησιού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως «απέδειξαν ότι η Τουρκία δεν είναι ακόμα έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά και δημιουργικά στην προσπάθεια επίλυσης ενός ζητήματος που για 43 χρόνια αποτελεί ανοικτή πληγή στην ιστορία».

«Κύπρος και Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της προσπάθειας για οριστική, λειτουργική και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Οι περιοδείες Τσίπρα, το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια στον δρόμο προς το Συνέδριο
Οι περιοδείες Τσίπρα στην περιφέρεια, η διαμόρφωση κυβερνητικού προγράμματος και η προετοιμασία των ψηφοδελτίων καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο Καρυστιανού για την συμφωνία για τη Μονή Σινά: «Να διαφυλάξουν τον κρίσιμο ρόλο της στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση»
«Οφείλουν να υπερασπιστούν τη νομική προσωπικότητα της Ιεράς Μονής, τη νομίμως κτηθείσα ακίνητη περιουσία αυτής και να διαφυλάξουν τα έννομα συμφέροντά αυτής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 41
Γιώργος Γεραπετρίτης για Μονή Σινά: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία
«Η συμφωνία είναι η επιτομή μιας βαθιάς στρατηγικής σχέσης, αλλά και μιας αδελφικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης 7