Παρασκευή, 12 Απρ.
25oC Αθήνα

Μητσοτάκης και Τουσκ με κοινή επιστολή στηρίζουν την υποψηφιότητα Φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της ΕΕ

Μητσοτάκης και Τουσκ με κοινή επιστολή στηρίζουν την υποψηφιότητα Φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της ΕΕ

Με κοινή επιστολή τους που υπέγραψαν εκ μέρους του ΕΛΚ στηρίζουν εκ νέου την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας και Πρόεδρος της Platforma Obywatelska Ντοναλντ Τουσκ.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να προταθεί από το κόμμα του σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).  Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτάθηκε σήμερα Δευτέρα (19/2) από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας – CDU) και από άλλα δύο κόμματα – μέλη του ΕΛΚ.

Για αυτό λοιπόν τον λόγο την επιστολή στήριξης συνυπογράφουν οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ, δηλαδή ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας και Πρόεδρος της Platforma Obywatelska, Ντόναλντ Τουσκ.

 

Οι συγκεκριμένοι ηγέτες θα χειριστούν τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την αρχή (μετά τη σημερινή ανακοίνωση) μέχρι το τέλος δηλαδή όταν στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον προσεχή Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για την πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των κοινοτικών θεσμών και κυρίως για αυτή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις