Πολιτική

Μητσοτάκης – Κεραμέως: Παρουσίασαν τους νέους διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας στο 7ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα (6.4.2023) μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Ζέττα Μακρή το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων.
Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης των πρώτων διαδραστικών πινάκων διδασκαλίας, που θα τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων έχει ήδη εξοπλιστεί με τους νέους διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε από τις σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, ενώ παρακολούθησε το διαδραστικό σύστημα μάθησης στην πέμπτη τάξη του σχολείου.

Ο πρωθυπουργός κάθισε μάλιστα στα θρανία την ώρα της παρουσίασης, ενώ επισκέφθηκε τους χώρους του σχολείου, το κυλικείο, το προαύλιο και έβγαλε και πολλές σέλφι μαζί με τους μαθητές.

Η δασκάλα του τμήματος Ε1, Ευαγγελία Ζαρζαρή με τις μαθήτριες και τους μαθητές παρουσίασαν τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στα μαθήματα της Ιστορίας, των Μαθηματικών και της Φυσικής, μέσω τρισδιάστατων απεικονίσεων, διαδράσεων, ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και πολλών άλλων λειτουργιών και εργαλείων που προσφέρει ο πίνακας.

Μητσοτάκης: «Να δώσουμε παραπάνω ευελιξία στα παιδιά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους δασκάλους του Δημοτικού και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο τρόπο διδασκαλίας. «Μία από τις κεντρικές μας προτεραιότητες είναι να σας δώσουμε παραπάνω ευελιξία να διαμορφώνετε εσείς στον τρόπο με τον οποίο θέλετε να διδάξετε τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που σας δίνουμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «η μεγάλη ευκαιρία που προσφέρεται είναι ακριβώς να ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες αυτού του καινούριου εργαλείου».

«Όταν βρίσκουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις θα πρέπει στη συνέχεια να μπορούμε αυτές με τη σειρά μας να τις επεκτείνουμε και σε άλλα σχολεία. Είμαι ενθουσιασμένος, πρέπει να σας πω, από αυτό το οποίο βλέπω», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis  sxoleio agioi anargyroi

mitsotakis kerameos sxoleio agioi anargyroi

mitsotakis sxoleio agioi anargyroi

mitsotakis sxoleio agioi anargyroi

mitsotakis sxoleio agioi anargyroi kerameos

mitsotakis sxoleio agioi anargyroi

mitsotakis sxoleio agioi anargyroi

mitsotakis sxoleio agioi anargyroi  kerameos

 

mitsotakis kerameos sxoleio agioi anargyroi

mitsotakis  sxoleio agioi anargyroi

mitsotakis  sxoleio agioi anargyroi

Κεραμέως: «Βλέπουμε στην πράξη το νέο ψηφιακό σχολείο»

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα γιατί βλέπουμε στην πράξη το νέο ψηφιακό σχολείο. Πλάι στον παραδοσιακό πίνακα έχουμε ένα νέο ψηφιακό παράθυρο διδασκαλίας το οποίο ανοίγει πάρα πολλές, νέες δυνατότητες στα παιδιά», επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Συνολικά θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων. Το έργο των διαδραστικών πινάκων χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει προϋπολογισμό 150.000.000 ευρώ.

Οι εκπαιδευτικοί θα υποστηριχθούν μέσω νέου ψηφιακού και διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για τους διαδραστικούς πίνακες, προγράμματος στοχευμένης επιμόρφωσής τους για την αξιοποίηση των διαδραστικσυστημάτων μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία και από Μηχανισμό υποστήριξης με εξειδικευμένο «helpdesk».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ