Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μητσοτάκης – Μακρόν: Η Γαλλία μπορεί να συμβάλει στην επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Μητσοτάκης – Μακρόν: Η Γαλλία μπορεί να συμβάλει στην επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη συζήτησηαν στη συνάντησή τους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Μετά τη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία βλέπει πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας ότι η Γαλλία μπορεί να συμβάλει στην επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron. Μιλήσαμε αναλυτικά για όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης.

Ο Emmanuel Macron ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές.

Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας.Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους.

Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα.Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον.

Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας.Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις