Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Μέλημά μας η αποκατάσταση εμπιστοσύνης στο μεταναστευτικό

Μητσοτάκης: Μέλημά μας η αποκατάσταση εμπιστοσύνης στο μεταναστευτικό
Intime News

Νέο μήνυμα προς τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και τα τελευταία γεγονότα.

“Μέλημά μας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης” αναφέρει στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί σε Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη.

“Συναντήθηκα σήμερα με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Σε εποικοδομητικό κλίμα, τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα του μεταναστευτικού με κύριο μέλημά μας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Προχωράμε” αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Δημάρχους νησιών: Πέφτουν οι τόνοι, σε Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός

Όλα τα θέματα που αφορούν στο μεταναστευτικό, από την αποσυμφόρηση των νησιών μέχρι τη δημιουργία των κλειστών δομών, τέθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη (27.02.2020) στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους των νησιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ κύριο μέλημά της ήταν η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών.

Τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις