Πολιτική

Μητσοτάκης: Μόνη λύση οι εκλογές – Γεροβασίλη: Είσαι εκτός τόπου και χρόνου

Εκλογές ζήτησε ξανά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση των δυο ανδρών είχε διάρκεια σχεδόν μια ώρα. Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν την κρίσιμη κατάσταση στη χώρα. «Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Δεν ζητήσαμε εκλογές από τον ΠτΔ» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας και σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πολιτική παρακμή, η οποία πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές.

«Επανάλαβα στον κύριο Πρόεδρο τους εντονότατους προβληματισμούς μας όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας αλλά και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών. Εξήγησα στον κύριο Πρόεδρο γιατί κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή στην οποία έχει περιέλθει είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν» ήταν η σύντομη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Είναι εκτός τόπου και χρόνου ο άνθρωπος» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, όπου ήταν καλεσμένη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Οικονόμου: «Δεν ακυρώνουμε το “επιτελικό κράτος”, καταθέτουμε προβληματισμό»
Στόχος της επιστολής είναι «να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο και να βρούμε τρόπους για να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του βουλευτή στο πολιτικό μας σύστημα, χωρίς να απαξιώνουμε συλλήβδην τα θετικά βήματα που έχουν γίνει»
Ο Γιάννης Οικονόμου
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης αφήνει χυδαία υπονοούμενα για τους δικαστές, για να δείτε πώς πέφτουν οι μάσκες
Ο υπουργός Υγείας θύμισε ότι με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2024, οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς σε Ολομέλεια ψηφίζουν σε μυστική διαδικασία ποιον επιθυμούν να προαχθεί στο αξίωμα
Άδωνις Γεωργιάδης 7
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για υποκλοπές και Εξεταστική Επιτροπή: «Επικίνδυνος είναι αυτός που αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη»
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά τις αιχμές κατά του Αρείου Πάγου και την προαναγγελία κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την υπόθεση.
Παύλος Μαρινάκης 7
Διπλωματικές πηγές για επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη: Στο τραπέζι θαλάσσιες ζώνες, μεταναστευτικό και επενδύσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε επαφές στην Τρίπολη με τη λιβυκή ηγεσία – Συμφωνήθηκε νέος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη