Πολιτική

Μητσοτάκης: Μόνο με τη διακυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες

Και το ζήτημα της ασφάλειας ανεβάζει στην (προεκλογική) ατζέντα η ΝΔ, με αφορμή όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα πως η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα είναι πρωταρχικής σημασίας για τον ίδιο και τη διακυβέρνηση της ΝΔ, καθώς «στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής».

Έτσι, κατά τον ίδιο, με τη διακυβέρνηση της ΝΔ «ο νόμος θα επιβληθεί σε κάθε γωνιά της χώρας και η ανασφάλεια θ’ αποτελέσει παρελθόν με μια Αστυνομία που θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της». Μάλιστα, όπως τόνισε, το ζήτημα της ασφάλειας δεν έχει να κάνει με δεξιές ή κεντρώες πολιτικές και δεν συνδέεται επ’ ουδενί με πολιτικές σκοπιμότητες. «Η ασφάλεια αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια οργανωμένη κοινωνία», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, παράλληλα, την υπόσχεσή του ότι το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί, προκειμένου ν’ αποδώσει τα πανεπιστήμια στους καθηγητές και τους φοιτητές και όχι στους κατασκευαστές μολότοφ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε εκδήλωση στο Αγρίνιο, καθώς χθες περιόδευσε στην Αιτωλοακαρνανία.

Εκτός από τα ζητήματα της ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως πρέπει να φύγει στις εκλογές η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης κι έτσι επέμεινε πως οι ευρωεκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, ζητώντας μια ευρεία νίκη για τη ΝΔ κι υποχρεώνοντας έτσι την κυβέρνηση να μην παραμείνει άλλο στη θέση της. «Καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βάζοντας μάλιστα τους στόχους των εκλογών του Μαΐου, εκτός από την ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη ΝΔ κι όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμαρχοι με τα δικά μας χρώματα». Γι’ αυτό το λόγο δήλωσε και τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νεκτάριου Φαρμάκη για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Πρέπει να τον στηρίξετε, γιατί πρέπει να δουλέψουμε μαζί, για να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό όνειρο της ΝΔ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη
«Φθηνό λαϊκίστικο σλόγκαν το θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο», λέει ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
33
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος