Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Να τραβήξουμε ξεκάθαρη γραμμή με το παρελθόν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη γραμμή με το παρελθόν» είπε, μιλώντας για τον «λαϊκισμό», ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε δημάρχους, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημείωσε, ότι η Θεσσαλονίκη «έχει τραυματιστεί, έχει μολυνθεί στο παρελθόν από τον ιό του λαϊκισμού» και προσέθεσε: «Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη γραμμή με το παρελθόν. Από μένα κι από μας, τη ΝΔ, δεν πρόκειται να ακούσετε ούτε ψέματα, ούτε παραμύθια, ούτε προγράμματα Θεσσαλονίκης. Θα ακούσετε την αλήθεια, το ναι θα είναι ναι και το όχι θα είναι όχι. Αλλά κυρίως θα ξέρετε ότι θα έχετε πάντα μια έντιμη, αξιοπρεπή και ειλικρινή μεταχείριση, η οποία θα ξεφεύγει από τα κομματικά στεγανά και θα αντιμετωπίζει την τοπική αυτοδιοίκηση ως πραγματικό πυλώνα δημοκρατίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η πρόθεση μου είναι να δώσουμε περισσότερες δυνατότητες, όχι αρμοδιότητες, δυνατότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση για να επιτελεί το καθήκον της», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η Τ.Α. είναι το κύτταρο εξουσίας που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του, και δήλωσε ανοιχτός σε σκέψεις και σε προτάσεις των δημάρχων. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου, τον διαβεβαίωσε ότι σκοπός του «και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ελπίζω, με τη βοήθεια του Θεού, ως αυριανός πρωθυπουργός, είναι να έχουμε ένα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αυτοδιοίκηση και ειδικά με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού». Προσέθεσε δε ότι και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε το ίδιο, δίνοντας λύσεις όπου μπορούσε.

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης) ο πρώην υπουργός Γιάννης Ορφανός, ο πρώην γενικός γραμματέας Παναγιώτης Κοκκόρης, δήμαρχοι της Κ. Μακεδονίας, κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε