Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Νέο ασφαλιστικό ως το τέλος του 2019 – “Ποτέ ξανά κόψιμο σύνταξης”

Μητσοτάκης - ΚΟ ΝΔ

Τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου το προσεχές διάστημα περιέγραψε στους βουλευτές της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το νέο ασφαλιστικό συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης έως το τέλος του έτους, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό θα είναι απόλυτα συμβατό με τις αποφάσεις του ΣτΕ και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ ξανά καμία σύνταξη».

Σύντομα θα έρθει στη Βουλή και το φορολογικό, το οποίο θα ψηφιστεί έως το τέλος Νοεμβρίου και περιλαμβάνει όλα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και συγκεκριμένα τη μείωση της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, αλλά και φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις. Επίσης, απαρίθμησε όλες τις υπόλοιπες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα (αντικαπνιστικός νόμος, ψηφιακός χάρτης γης, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αθλητικό νομοσχέδιο, πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας, απεξάρτηση των ΑΕΙ από το υπουργείο Παιδείας, αναπτυξιακός νόμος κτλ.), δίνοντας έμφαση στο νομοσχέδιο για το άσυλο, αλλά και για την ψήφο των αποδήμων.

Ειδικά για το τελευταίο και με αφορμή τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι μια εθνική πρόκληση και γι’ αυτό θα πρέπει ν’ ανταποκριθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λογίζονται οι πολίτες του εξωτερικού ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως βάση για διάλογο.

Ο πρωθυπουργός έκανε, επίσης, έναν απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της διακυβέρνησης της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ήδη έγιναν πολλά και ήταν επιλογή η πρόωρη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων σε ό,τι αφορά τη φορολογία (π.χ. μείωση ΕΝΦΙΑ). Αναφέρθηκε και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ τόνισε πως στην οικονομία η εικόνα έχει ήδη αλλάξει, με τις επενδύσεις να αυξάνονται και να αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια, όπως στην περίπτωση του Ελληνικού.

Ο πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε, μάλιστα, πιο έντονα και παρατεταμένα όσο σε καμία άλλη στιγμή όταν είπε πως η Ελλάδα δανείστηκε σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της με αρνητικό επιτόκιο. Στο σημείο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε δημοσίως τους υπαλλήλους του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά τους.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο διαχωρισμό της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή της Βουλής από την κυβέρνηση, δίνοντας έτσι και μία εξήγηση για τη στάση που κράτησε η ΝΔ στη χθεσινή συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis. Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάψει να δηλώνει έμπρακτα το σεβασμό της στη Βουλή, είτε με την παρουσία όλων των υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο είτε των βουλευτών στα καθήκοντά τους είτε με την παρουσία του ιδίου στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», για την οποία αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα ν’ αλλάξει η μορφή της και να γίνει πιο διαδραστική.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις