Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Οι αγορές «βλέπουν» πολιτική σταθερότητα με κυβέρνηση ΝΔ

Μητσοτάκης: Οι αγορές «βλέπουν» πολιτική σταθερότητα με κυβέρνηση ΝΔ
Φωτογραφία InTime News

Μία ημέρα μετά το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την τακτική που εγκαινίασε ακριβώς σ’ αυτή την εκδήλωση: επιχειρεί να μιλήσει με θετικό λόγο και να μην αποπροσανατολιστεί από την πόλωση και τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη λογική αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ εστιάζει τώρα στα θέματα της οικονομίας και με δήλωσή του στο Bloomberg επισημαίνει ότι ο βασικός στόχος της ΝΔ είναι η πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές. «Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνεται σε άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου Matthew Winkler, ο οποίος, όμως, προεξοφλεί ουσιαστικά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας και ότι η πολιτική αλλαγή που θα συντελεστεί στις εκλογές έχει ήδη «προβλεφθεί» από τις αγορές.

Το σημαντικό για το επιτελείο της οδού Πειραιώς είναι έτσι πως το εν λόγω άρθρο είναι απλώς το τελευταίο σε μια αλυσίδα αντίστοιχων δημοσιευμάτων κι εκτιμήσεων μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ιστοσελίδων και εφημερίδων το τελευταίο διάστημα. Κοινό σημείο τους αποτελεί όχι μόνο η εκτίμηση ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αλλά κυρίως ότι η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία δεν αντιμετωπίζεται φοβικά από τις αγορές – όπως π.χ. είχε συμβεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 – αλλ’ αντιθέτως αποτυπώνει αυτό ακριβώς που τονίζει και ο πρόεδρος της ΝΔ στο λόγο του: την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις