Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Κόμμα της κρίσης και μιας χρήσης ο ΣΥΡΙΖΑ – Καταδίκη του σημαίνει ψήφος στη ΝΔ»

Μητσοτάκης: «Κόμμα της κρίσης και μιας χρήσης ο ΣΥΡΙΖΑ – Καταδίκη του σημαίνει ψήφος στη ΝΔ»
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για καθαρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ζητώντας επίσης για το κόμμα του μια «καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, στις περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τρέμει τις εθνικές εκλογές και την ήττα του και γι’ αυτό το λόγο τις αποφεύγει. Όμως, οι πολίτες θα πρέπει – όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης – να πουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές «”ως εδώ” στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας» και ν’ απαιτήσουν από τη ΝΔ «να πάμε μπροστά, καθώς ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή ανοίγει σε 22 μέρες». Επισήμανε πως δεν χωρά η λογική της χαλαρής ψήφου, καθώς θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άφησε αιχμές για «σχήματα μίας χρήσης, που αύριο δεν θα υπάρχουν», όπως είπε χαρακτηριστικά, με την ψήφο σ’ αυτά να είναι χαμένη. «Καταδικάζω την κυβέρνηση τώρα, σημαίνει ψηφίζω μόνο ΝΔ», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται άλλο με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται απλά το τέλος του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης και γι’ αυτό και θα είναι κόμμα μιας χρήσης». Έτσι, συνοψίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές δεν πρέπει να είναι μήνυμα διαμαρτυρίας ή ανέξοδο σήμα συμπάθειας προς της ΝΔ, αλλά να εκφράζει τη διάθεση για πολιτική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε, επίσης, αναλυτικά στις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, στην πρόταση-τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο και στον Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντας ως «άνανδρη» την επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Μάλιστα, επισήμανε πως στις δύο από τις τρεις αυτές υποθέσεις (σ.σ.: Μάτι-Κυμπουρόπουλος) πρωταγωνιστές είναι «ένας πρωθυπουργός κι ένας υπουργός σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τόνισε δε πως με την κατάθεση της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή «θα φανεί ότι εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας, αλλά θα φανεί κι αν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι από το ίδιο υλικό, καθώς θα αναμετρηθούν με την προσωπική τους αξιοπρέπεια». Υποστήριξε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας τού θυμίζει μπάμπουσκα «που ανοίγει η μία μετά την άλλη, αποκαλύπτοντας συνέχεια νέες μεταμφιέσεις. Για να καταλήξουν τελικά στην τελευταία κούκλα που δεν ανοίγει άλλο και δεν είναι άλλη από τη μορφή του κ. Πολάκη».

Για την οικονομία, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιγράφει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, καθώς τώρα θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση των φόρων και των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ απαντώντας στην πρόταση Τσίπρα για τηλεοπτικό debate, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως θα την αποδεχθεί στις εθνικές εκλογές, όπου μάλιστα θα συμμετάσχει σε δύο debate: ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι ένα τετ-α-τετ με τον σημερινό πρωθυπουργό, σε συγκεκριμένους κύκλους (οικονομία, ασφάλεια, μεταναστευτικό και εθνικά θέματα). «Του συνιστώ, συνεπώς, να σταματήσει το παραμύθι του τηλε-τζόγου που θέλει κάθε ανεύθυνος που δεν έχει τίποτα να χάσει.‘Η να προκηρύξει εθνικές κάλπες, ώστε να χαρεί γρήγορα τις τηλεοπτικές στιγμές που αναζητά», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η καμπάνια του κόμματός του για τις ευρωεκλογές θα είναι μια «διπλή εξόρμηση αλήθειας», καθώς θα δώσει απαντήσεις στην προπαγάνδα – όπως είπε – και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα δεινά που έφερε στη χώρα. Κι από την άλλη πλευρά, θα προβάλλει σταθερά το δικό της θετικό προγραμματικό λόγο, με αιχμή μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και αποτελεσματικό κράτος που θα εγγυάται ασφάλεια και ίσες ευκαιρίες στους πολίτες.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσο για τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα των εκλογών της 26ης Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε τέσσερις λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν τη ΝΔ στην ευρω-κάλπη: πρώτον, γιατί είναι η παράταση που με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή – όπως είπε – έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την κατέστησε πρωταγωνιστή και με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη την κράτησε σ’ αυτή στις δύσκολες στιγμές. Δεύτερον, γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ για την Ευρώπη αφορά όλους. Τρίτον, γιατί η ΝΔ πρωταγωνιστεί στη μάχη εναντίον κάθε είδους λαϊκισμού, θυμίζοντας ότι πρώτος έθεσε θέμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον Βίκτορ Όρμπαν. Και τέταρτον, γιατί η ΝΔ έχει το καλύτερο ψηφοδέλτιο, το οποίο συνδυάζει εμπειρία κι ανανέωση, συνέχεια και διεύρυνση.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ένα μήνυμα και προς εσωκομματικούς αποδέκτες, συνιστώντας έτσι εγρήγορση στα στελέχη του: «Στις τρεις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε πολλά. Όπλα μας απέναντι στα ψέματα και στη λάσπη που θα εξαπολύσουν, παραμένουν η αλήθεια και η αποφασιστικότητα. Και βέβαια, η ενότητα της παράταξης και της κοινωνίας. Αλλά και η επαγρύπνηση μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις