Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης – Πάιατ τα είπαν και για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Μητσοτάκης Πάιατ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ακόμα μια συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ είχε την Τετάρτη (28.03.2018) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Αμερικανού πρέσβη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Τζέφρι Πάιατ και το ζήτημα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία.

Μητσοτάκης σε Πάιατ: Ανάγκη για άμεση αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων

Στην ωριαία συνάντησή τους, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε προς τον Αμερικανό πρέσβη την ανάγκη η Τουρκία να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Εκτός από το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, οι δυο άνδρες συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων.

ΝΔ κατά Κατσίκη: Ξεχνάς ότι η Ελλάδα είναι κράτος της Ε.Ε.

Επίθεση στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, που πρότεινε την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, εξαπέλυσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ» παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ε.Ε. και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Τα… σκάγια, βέβαια, πήραν όλη την κυβέρνηση, με τη ΝΔ να την κατηγορεί πως εκθέτει τη χώρα διεθνώς. «Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις