Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια για την επανένωσή τους

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια για την  επανένωσή τους

Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και η οικονομία κυριάρχησε στην καθιερωμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά θετικά τα συμπεράσματα του ΟΟΣΑ για την πορεία οικονομίας. 

«Διαπίστωσα ότι σε πείσμα όσων έχουν δημιουργήσει κλίμα άκρατου πεσιμισμού ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι ενδείξεις για το 2023 είναι συγκρατημένα αισιόδοξες», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ακόμα ότι ο 2023 που είναι προεκλογική χρονιά η κυβέρνηση δεν θα ξεφύγει από το πλαίσιο του ψηφισμένου προϋπολογισμού.

«Θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε με σύνεση και σοβαρότητα και από την υπεραπόδοση της οικονομίας θα επιστρέψουμε δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και σε αυτό το πλαίσιο θα κινούμαστε», σημείωσε.

Για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι γίνεται συστηματική αθόρυβη προσπάθεια για να ενεργοποιηθεί ο εθνικός στόχος επανένωσής τους. «Κινηθήκαμε με μεθοδικότητα και έχουμε να επιδείξουμε σημαντικές επιτυχίες», τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει μεταστροφή σε επίπεδο κοινής γνώμης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είπε μάλιστα ότι δεν αναμένει άμεσα αποτελέσματα αλλά «έχουμε κάνει συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί με αυτές τις κόκκινες γραμμές που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν θέσει θα μπορέσουμε να πετύχουμε να απολαμβάνουμε το μοναδικό μνημείο στην ολότητα του στο φυσικό του χώρο».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων με αφορμή τα γεγονότα στην Βραζιλία ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίας χρειάζονται διαρκή υπεράσπιση και επαγρύπνηση και γι αυτό η διατήρηση κοινωνικής συνοχής και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία.

Τόνισε ακόμα ότι βρίσκει θετικό ότι η διεθνής κοινή γνώμη συμμερίζεται το δίκιο της χώρας μας και ευχήθηκε να βρεθεί λύση για να επιστρέψουν στον τόπο που ανήκουν.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις