Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35 – Ακούμε τους αγρότες, οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές»

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35 – Ακούμε τους αγρότες, οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές»

Πολλαπλά μηνύματα τόσο για την απόκτηση των F-35 όσο και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά και για τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Δευτέρας (29.01.24).

Στον διάλογο που είχαν μεταξύ τους στην κάμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. «Με την επιστολή αυτή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο όπως είπε ξεδιπλώνεται και με το νομοσχέδιο της ισότητας του γάμου, ενώ σημείωσε ότι αναμένονται μια σειρά και από αλλά σημαντικά νομοθετήματα, όπως και εκείνο που αφορά τα ΑΕΙ, το οποίο όπως τόνισε έχει δημιουργήσει αναταραχή.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις. «Εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα», επεσήμανε.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διαμαρτυρία τους είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. Ωστόσο, υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στήριξε τον πρωτογενή τομέα και παρά τις δυσκολίες έχουν καταγράφει επιτυχίες.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των Σχολών, καθώς είναι δικαίωμα των φοιτητών να μην χάνουν την εξεταστική της. Για τους αγρότες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μέσο, ώστε να εκφραστεί η αντίθετη γνώμη.

Αναφορικά με τα F-35 και την επιστολή Μπλίνκεν, η κυρία Σακελλαρόπουλου σημείωσε ότι με αυτή την εξέλιξη ενισχύεται ο ρόλος της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, για τα μεταρρυθμιστικά νομοθετήματα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η κοινωνία δείχνει τον τρόπο και οι νομοθέτες εξελίσσονται.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις