Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Πιέζουμε τις εταιρίες για τα εμβόλια

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Πιέζουμε τις εταιρίες για τα εμβόλια

Την πρώτη τους συνάντηση για το 2021 είχαν σήμερα (26.01.2021) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα εμβόλια και τις πιέσεις που ασκούνται στις εταιρίες να τιμήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στάθηκε στο «εξαιρετικά ενθαρρυντικό», όπως είπε, γεγονός πως η Ελλάδα έχει «από τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς είπε ότι το αργότερο αύριο (27.01.2021) θα φτάσουμε στους 200.000 εμβολιασμούς. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερους, πλην όμως είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τον αριθμό των εμβολίων που παίρνουμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διαδικασιών αγορών. Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξέφρασε δε ικανοποίηση για το άνοιγμα της αγοράς και «παρά τις εικόνες συνωστισμού», ο Κυριάκος Μητσάκης είπε ότι «πολύ μεγάλο βαθμό υπήρχε συμμόρφωση και από τους πολίτες, αλλά και από τους επαγγελματίες, κάτι το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι ότι δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα».

Όσο για τις νέες μεταλλάξεις, είπε πως αυτό «μας υποχρεώνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μελετάμε κάθε βήμα πολύ προσεκτικά και να αφήνουμε χρόνο από το ένα βήμα στο επόμενο για να αξιολογούμε τις επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

«Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση γιατί ο ιός είναι μια συνεχής και ενεργή απειλή. Είναι πράγματι αναγκαίο, όπως το είπατε και εσείς, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων να γίνει με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αυτή που επιδείξαμε ως τώρα. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε αυτό το στοίχημα να το κερδίσουμε για το καλό όλης της κοινωνίας», τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Χαρακτήρισε «συγκινητική» την προθυμία των ηλικιωμένων πολιτών να εμβολιαστούν. «Παραδίδουν ένα μάθημα ανθρωπιάς και ευθύνης σε όλους και ελπίζω ότι το παράδειγμά τους θα το ακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας ακόμα και αυτοί που εξακολουθούν να αρνούνται την αναγκαιότητα του εμβολιασμού».

Η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα είναι προσωρινές οι δυσκολίες στην παράδοση των εμβολίων, ώστε να καταφέρουμε και εμείς, μαζί με όλη την Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες, να φτάσουμε στην ανοσία της κοινότητας. Όπως φαίνεται, είναι η μόνη μας άμυνα απέναντι στην πανδημία αυτή τη στιγμή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις