Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Στάινμαϊερ: “Μην κόψετε τις συντάξεις!”

Μητσοτάκης σε Στάινμαϊερ: “Μην κόψετε τις συντάξεις!”
Φωτογραφία Eurokinissi

Μήνυμα για τη μη περικοπή των συντάξεων έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό πρόεδρο, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στον κ. Στάινμαϊερ πως η ΝΔ διαφωνεί με την περικοπή των συντάξεων που προκάλεσε και ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς θα επιφέρει άδικο πλήγμα σ’ ένα από τα πλέον ευάλωτα τμήματα των πολιτών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης. Έτσι, ζήτησε από τον Γερμανό πρόεδρο να συμβάλλει κι εκείνος στη μη εφαρμογή του νόμου για τις περικοπές, εν όψει των κρίσιμων συζητήσεων με τους εταίρους το προσεχές διάστημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε στον κ. Στάινμαϊερ το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, αναδεικνύοντας ως επιτακτική ανάγκη την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και το «ξεπάγωμα» εμβληματικών project, όπως το Ελληνικό, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, κατά τον κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ στοχεύει στην άμεση καθιέρωση ενός νέου και σταθερού φορολογικού συστήματος, με μειωμένους συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, καθώς η δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής δομής με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ επισήμανε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ότι η πολιτική όξυνσης που έχει επιλέξει η Τουρκία σημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι αυστηρότερη με την Άγκυρα, αλλά δίχως να την αποκόπτει από την Ευρώπη.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έθιξε το προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες έχουν αίσθημα ντροπής για την κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών, ενώ έθεσε ερωτήματα στον Γερμανό πρόεδρο για το πώς έχουν αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση τα κοινοτικά κονδύλια που έφτασαν στην Ελλάδα για το προσφυγικό. Τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ σκοπεύει να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου και επιστροφών όσων δεν δικαιούνται ασύλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις