Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Βελόπουλο για την ψήφο των αποδήμων: Νισάφι πια με τους πατριώτες της φακής

Μητσοτάκης σε Βελόπουλο για την ψήφο των αποδήμων: Νισάφι πια με τους πατριώτες της φακής

Αποθέωσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στηλίτευσε τη στάση άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Περισσότερο τα… άκουσαν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την ίδια ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων πέρυσι αλλά τώρα θα ψηφίσει «παρών».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πατριώτες της φακής» και τόνισε προς τον Κυριάκο Βελόπουλο πως για τη στάση του αυτή μάλλον φταίει το 0,7% που πήρε η Ελληνική Λύση από τους ομογενείς.

«Θέλω να συγχαρώ τα κόμματα που επέλεξαν να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία. Θέλω να μιλήσω και για τις τρεις αρνήσεις οι οποίες ακόμα διαφαίνονται. Δεν θα ασχοληθώ πολύ με την επιλογή του ΚΚΕ να ακολουθεί το δρόμο του μοναχικού αναχρονισμού. Θα ήθελα να σχολιάσω τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραμένει αδιόρθωτη και όμηρος κακού παρελθόντος.

Ενώ μεσολάβησαν τόσα και τόσα, ανασύρετε τα ίδια επιχειρήματα του κ. Τσίπρα. Δεν γίνεται να διαχωρίζουμε τους πολίτες σε δύο κατηγορίες. Αυτά τα επιχειρήματα έχουν πλήρως αποδομηθεί, προκλητικοί ελιγμοί. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, αν ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις του κ. Τσίπρα, αν μπορείτε να αποδείξετε ότι έχετε αντιληφθεί ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι δική σας επιλογή, είναι σαφές ότι δεν χρειαζόμαστε τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ όμως θα ήταν πολύ καλό αν έστω και με καθυστέρηση αλλάζατε τη στάση της. Η ζωή τα έφερε έτσι, η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου να είναι πιο υπεύθυνη.

Η ιστορία θα μας κρίνει όλους όπως και τον κ. Βελόπουλο. Την ίδια ακριβώς ρύθμιση την ψηφίσατε πριν ένα χρόνο, τώρα ψηφίζετε “παρών”». Σε εκείνο το σημείο ακούστηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος να λέει «ακούσατε τι έχω πει;», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει: «μάλλον έπαιξε ρόλο το αποτέλεσμα των εκλογών και το 0,7% που λάβατε από τους Έλληνες του εξωτερικού κι αλλάξατε τη στάση σας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά και την προοπτική της επιστολικής ψήφου. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτή τη συζήτηση», συμπλήρωσε.

«Στόχος μας να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο εκκρεμεί εδώ και μισό αιώνα. Να εκπληρώσουμε ένα χρέος απέναντι στους απόδημους. Συνιστά πράξη ευθύνης, αντανακλά τις προσδοκίες και τα συμφέροντα του έθνους εντός και εκτός συνόρων με σεβασμό σε όσους κρατούν ψηλά τη γαλανόλευκη παντού», πρόσθεσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις