Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με παράλληλη προστασία των αμάχων

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με παράλληλη προστασία των αμάχων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια όπως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα υπογράμμισε το δικαίωμα που έχει το Ισραήλ στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας παράλληλα πως θα πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση  να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ασφάλεια και υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επεσήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Ισραήλ καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθιστούν ακόμη περισσότερο επιτακτική την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις