Πολιτική

Μητσοτάκης στο τιμόνι του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με ένα GR Yaris 2026 Aero Performance: «Τα γκάζια είναι για τις πίστες»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη νέα εικόνα του Ελληνικού και έστειλε μήνυμα οδικής ασφάλειας με φόντο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην καρδιά της υπερειδικής διαδρομής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24.06.2026) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του Ελληνικού, λίγες ώρες πριν από την πανηγυρική εκκίνηση του ιστορικού αγώνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το The Ellinikon Sports Park, όπου έχει χαραχθεί η ασφάλτινη διαδρομή της EKO Super Special Stage, και οδήγησε ένα GR Yaris 2026 Aero Performance με συνοδηγό τον Mads Østberg, πρώην εργοστασιακό οδηγό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με Ford και Citroen. Παράλληλα, βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού σε ένα πρωτοποριακό υδρογονοκίνητο αγωνιστικό Toyota GR Yaris, το οποίο αποτελεί μία από τις τεχνολογικές καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης.

«Καταπληκτικές οι εντυπώσεις», είπε αμέσως μετά, προσθέτοντας ότι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την πίστα τόσο ως οδηγός όσο και ως συνοδηγός. «Ήμουν συνοδηγός αλλά και οδήγησα σε αυτή την πίστα, την οποία φτιάξαμε σε χρόνο-ρεκόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Ελληνικό στο επίκεντρο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιλογή του Ελληνικού ως τόπου εκκίνησης του αγώνα, συνδέοντας το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με τη συνολική ανάπλαση της περιοχής. 

«Είναι πολύ σημαντικό ότι επιλέχθηκε αυτή η τοποθεσία. Εδώ θα εγκαινιαστούν σύντομα οι πρώτοι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας. Θα είναι ένα μεγάλο πάρκο που οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τους επόμενους μήνες», σημείωσε.

Όπως είπε, όσοι βρεθούν στην υπερειδική διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όχι μόνο ένα μοναδικό αθλητικό θέαμα, αλλά και μια πρώτη εικόνα από τη νέα μορφή του Ελληνικού. «Είμαι βέβαιος ότι όσοι βρεθούν εδώ θα εντυπωσιαστούν», ανέφερε.

mitsotakis

Η επιστροφή ενός ιστορικού αγώνα

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στη σημασία της επιστροφής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο διεθνές καλεντάρι του WRC, κάνοντας λόγο για μια διοργάνωση με ξεχωριστό συμβολισμό για τη χώρα.

«Το γεγονός ότι ξαναμπαίνει στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν αγώνα που παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο και εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου για να γράψει ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία ενός από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του WRC. Η εκκίνηση θα δοθεί στο The Ellinikon Sports Park, με την υπερειδική διαδρομή μήκους 1,86 χιλιομέτρων να μεταφέρει τους πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο κέντρο της Αττικής και να προσφέρει εικόνες που θα ταξιδέψουν σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

mitsotakis

«Τα γκάζια είναι για τις πίστες»

Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποίησε την παρουσία του για να στείλει μήνυμα οδικής ασφάλειας.

«Το μήνυμα είναι απλό: τα γκάζια είναι για τις πίστες, όχι για τον δρόμο», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η χώρα αρχίζει να αποκτά μια διαφορετική κουλτούρα οδικής συμπεριφοράς.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τα πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι θάνατοι από τροχαία έχουν μειωθεί κατά 21%, κάτι που μεταφράζεται, όπως είπε, σε περίπου 150 ζωές που σώζονται κάθε χρόνο.

«Δεν μας ικανοποιεί μόνο αυτή η επίδοση. Θέλουμε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και να σταματήσουμε να έχουμε αυτή την απαράδεκτη πρωτιά, να θρηνούμε κάθε χρόνο εκατοντάδες συμπολίτες μας στην άσφαλτο», υπογράμμισε.

Κάνοντας λόγο για έναν «μεγάλο φόρο αίματος» που εξακολουθεί να πληρώνει η ελληνική κοινωνία στους δρόμους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σταδιακά διαμορφώνεται μια νέα οδηγική κουλτούρα, ιδίως στις νεότερες γενιές. «Το βλέπουμε ήδη. Αλλάζουν οι συνήθειες. Τα νέα παιδιά δεν πίνουν όταν οδηγούν. Βοηθούν και οι εντατικοί έλεγχοι, αλλά όλα αυτά γίνονται για καλό», σημείωσε.

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να απολαύσουν το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, χωρίς να ξεχνούν το βασικό μήνυμα της διοργάνωσης. «Ας απολαύσουμε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ας θυμόμαστε πάντα ότι δεν παίρνουμε ιδέες από όσα βλέπουμε στην πίστα για να τα αναπαράγουμε στον δρόμο», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κομισιόν για Αβραμόπουλο και Qatargate: «Δεν έγινε εσωτερική έρευνα, μόνο έλεγχοι συμμόρφωσης»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι το 2022 έλεγξε μόνο την τήρηση των όρων για τη συμμετοχή του πρώην επιτρόπου στη Fight Impunity - Τι είχε υποστηρίξει ο ίδιος και οι εξηγήσεις για τους «κερατάδες»
Δημήτρης Αβραμόπουλος
Παπανικολάου για «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: «Κλειστή παρέα το κόμμα Καρυστιανού, με καθοδηγητές πρώην στελέχη της Νίκης»
Ο πτέραρχος ε.α. εξήγησε γιατί αποσύρει τη στήριξή του, μιλώντας για απουσία συλλογικών οργάνων, προγράμματος και σαφών θέσεων στα εθνικά θέματα
Μαρία Καρυστιανού
Μητσοτάκης: «Συνοδηγό σε αγωνιστικό θα επέλεγα τον Τσίπρα γιατί έχει κάνει τόσες πιρουέτες που με εμένα οδηγό δεν θα ζαλιζόταν»
Σε μια διαφορετική συνέντευξη, στην πίστα της υπερειδικής του Ράλλυ Ακρόπολις, ο πρωθυπουργός μίλησε για αυτοκίνηση, οδική ασφάλεια, αλκοτέστ και Formula 1
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
22
Προμηνύεται σφοδρή σύγκρουση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη «σκιώδη κυβέρνηση» Τσίπρα - Στο επίκεντρο οι χειρισμοί Φάμελλου, Πολάκη, Παππά και Δούρου
Ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να κρατήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση ζητά καθαρές αποφάσεις από την ΚΕ
Παύλος Πολάκης