Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Αύξηση των εμβολιασμών εν μέσω έξαρσης της πανδημίας

Ποινικός Κώδικας

Ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού εν μέσω έξαρσης της πανδημίας παρουσίασε σήμερα (04.11.2021) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το αναφέρω γιατί απέναντι στο φόβο και στην εύκολη κριτική υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής, ανταποκρίνεται στην πολιτική της πειθούς και διαψεύδει τους αρνητές της αλήθειας, όσο και τους αρνητές της συστράτευσης απέναντι σε μία εθνική πρόκληση» τόνισε ο Πρωθυπουργός., σημειώνοντας ότι «το μήνυμα σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε».

«Θυμίζω ότι πέρυσι τον Δεκέμβριο, σε μία μέτρηση η οποία είχε γίνει, μόλις το 33% των ενηλίκων μας έλεγαν ότι θα εμβολιαστούν σίγουρα, ενώ 11 μήνες μετά είναι εμβολιασμένο το 73% των ενηλίκων Ελλήνων» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα… Περιοχή με χαμηλό ποσοστό  εμβολιασμού, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος, τονίζοντας ότι η σημαντική έξαρση κρουσμάτων «είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις