Πολιτική

Μητσοτάκης: Σχεδόν 6.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει το έργο της ΔΕΔΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από σήμερα η Ξάνθη, ολόκληρη η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποκτά έναν ακόμη λόγο να είναι υπερήφανη. Ξεκινά το φιλόδοξο έργο που θα εντάξει την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στο δίκτυο του φυσικού αερίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Πράγματι είμαστε εδώ για να πούμε ότι αυτή τη δέσμευσή μας την κάνουμε πράξη. Σε πρώτη φάση έξι πόλεις, θα συνδεθούν με αγωγούς σχεδόν 500 χλμ και έτσι οι ακρίτες μας έρχονται πλέον στο κέντρο της εθνικής ενεργειακής πολιτικής. Αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς το πενταετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο σχέδιο επέκτασης διανομής φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τελικά θα ενώσει 34 ακόμη πόλεις μεταφέροντας ενέργεια σε 70.000 καταναλωτές που μπορεί μέχρι το 2036 να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους 200.000. Έργο που θα δημιουργήσει σχεδόν 6.000 νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μια επιλογή με βαθιά πολιτικό πρόσημο γιατί έχει κοινωνικό περιεχόμενο καθώς προσφέρει όχι μόνο καθαρότερη αλλά και φθηνότερη ενέργεια. Ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορέσει να εξοικονομήσει πάνω από 25% στους λογαριασμούς θέρμανσης. Είναι μια επιλογή που έχει και έντονο αναπτυξιακό πρόσημο. Τονώνει τις τοπικές οικονομίες. Αποτελεί και μία πράσινη πρωτοβουλία προωθώντας σε όλη την επικράτεια ένα φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο. Ήταν πολύ τολμηρή η πρωτοβουλία μας το Σεπτέμβριο του 2019 να ανακοινώσουμε την ταχεία απολιγνιτοποίηση της χώρας. Ήταν επιλογή που είχε και οικονομικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
256
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη» – Η παγκόσμια κρίση να μη γίνει αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
Στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρθηκε και στα 52 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974»
Μητσοτάκης, ΝΔ 172