Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τα σύνορα

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τα σύνορα
Reuters (αρχείο)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεύτερο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyenτο για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό το Σάββατο (29.02.2020).

Ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε στους κορυφαίους Ευρωπαίους παράγοντες την κατάσταση στις Καστανιές Έβρου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι τρεις συνομιλητές συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Click4more: Καστανιές – Ομάδα ατόμων έκοψε το φράχτη για να μπει στο ελληνικό έδαφος

Το περασμένο 24ωρο ο πρωθυπουργός είχε, επίσης, διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ακόμη αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, μίλησε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις