Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Χαλαρό “ραντεβού” των βουλευτών της ΝΔ με τον Πρωθυπουργό το Σάββατο

Μητσοτάκης: Χαλαρό “ραντεβού” των βουλευτών της ΝΔ με τον Πρωθυπουργό το Σάββατο
Intimenews (αρχείο)

Στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ πριν από περίπου ένα μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θ’ ακούσει τους βουλευτές του.

Θα το κάνει λοιπόν το Σάββατο (09.11.2019) το πρωί ο κ. Μητσοτάκης, σε μια διαφορετική συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία δεν θα έχει θεσμικό χαρακτήρα.

Θα γίνει σε χαλαρό κλίμα σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, αλλά θ’ αποτελέσει την αφορμή για την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και για ν’ ακουστούν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και όσα έχουν να πουν για μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Όπως είναι π.χ. το προσφυγικό, η ψήφος των αποδήμων και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Click4more: Ο Μητσοτάκης με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ στο Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι στόχος της συνάντησης είναι η καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των βουλευτών και των υπουργών, ώστε να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί.

Ειδικά δε για το προσφυγικό, στόχος είναι να μετριαστούν οι όποιες αντιδράσεις για τις μετεγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα και να εκτονωθεί το κλίμα με τις ακραίες σε κάποιες περιπτώσεις διαμαρτυρίες κατοίκων και τοπικών φορέων.

Το Μαξίμου επιδιώκει έτσι οι βουλευτές να γίνουν μεν κοινωνοί των ανησυχιών που υπάρχουν στις περιοχές τους, αλλά ταυτόχρονα να μεταφέρουν το μήνυμα που υπάρχει για την ανάγκη της αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού εκ μέρους της κυβέρνησης, με έναν από τους άξονες του σχεδίου της να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών με δίκαιη κατανομή των προσφυγικών πληθυσμών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις