Πολιτική

Μητσοτάκης: Εάν η κυβέρνηση χάσει πάνω από 13 βουλευτές υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης

 «Εάν η κυβέρνηση σε αυτήν την ψηφοφορία για τη συμφωνία – εφόσον την κλείσει και τη φέρει στη Βουλή – χάσει παραπάνω από 13 βουλευτές υπάρχει την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Την επισήμανση αυτή έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα, Σάββατο 16 Μαΐου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Καλημέρα», του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυτιά.

Ειδικότερα, στην ερώτηση τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει μια συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε (επισυνάπτεται σχετικό video):

«Αν η συμφωνία περάσει – ενδεχομένως με ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης – με διαρροές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τίθεται την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης.

Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να χάνει ενδεχομένως ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμής της, να στηρίζεται ενδεχομένως – όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια – στην αντιπολίτευση για να περάσει τη συμφωνία και την επόμενη ημέρα να συνεχίζει αμέριμνη να κυβερνάει ωσάν να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Εάν η κυβέρνηση σε αυτήν την ψηφοφορία για τη συμφωνία – εφόσον την κλείσει και τη φέρει στη Βουλή – χάσει παραπάνω από 13 βουλευτές υπάρχει την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης.

Και ναι μεν μπορεί να έχουμε συμφωνία, αλλά η κυβέρνηση σε αυτήν τη μορφή δεν θα μπορεί να συνεχίσει».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη