Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μιχελογιαννάκης για αλλαγή φύλου: Διαφωνώ με το όριο ηλικίας των 15 ετών

Μιχελογιαννάκης για αλλαγή φύλου: Διαφωνώ με το όριο ηλικίας των 15 ετών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την διαφωνία του με την αλλαγή φύλου στα 15 χρόνια. Δεν ξεκαθαρίζει όμως αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Είναι γνωστό», λέει ο κ. Μιχελογιαννάκης, «ότι οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μια κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού».

Και προσθέτει: «Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης εξηγεί ότι: «Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο Ο.Η.Ε. το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων».

Και καταλήγει: «Όμως η δυνατότητα επιλογής στα 15 έτη της αλλαγής φύλου, ως γιατρός που γνωρίζω την γενική ψυχολογία του ατόμου με βρίσκει αντίθετο, παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις