Πολιτική

Μοσκοβισί: Ελπίδες για συνολική συμφωνία στο Eurogroup

Την ελπίδα ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει τελική συμφωνία για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το ευρωπαϊκό εξάμηνο σήμερα Τρίτη (30.05.2017) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα πάνω από 140 «φιλόδοξα» προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, και τόνισε ότι βρισκόμαστε στο «σωστό δρόμο».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πριν επιλυθεί το ζήτημα του χρέους, υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις οι οποίες πρέπει να επιλυθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Συνέχισε, λέγοντας ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να παίξει το ρόλο της ως ειλικρινής διαμεσολαβητής, προκειμένου να υπάρξει μια τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί.

Όσον αφορά το πότε θα βγει η Ελλάδα από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, ο Μοσκοβισί υπογράμμισε τις θετικές επιδόσεις της χώρας, σε δημοσιονομικό επίπεδο, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η «θετική απόδοση» θα συνεχιστεί και του χρόνου.

«Αυτά είναι καλά νέα», τόνισε ο Π. Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνεχίζονται σχετικά με το δημοσιονομικό δρόμο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, κάτι το οποίο θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο περασμένο Eurogroup σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η τελική συμφωνία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα συμβεί στο επόμενο Eurogorup της 15ης Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030», η απουσία Καραμανλή και η επιστολή των 10 με αιχμές κατά Μητσοτάκη
«Είναι προκλητικό να μιλάνε κάποιοι για την “ψυχή της ΝΔ” όταν έχουν πάει σε άλλα κόμματα, κάποιοι εκ των οποίων συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλαν στο να πέσει η τότε Κυβέρνηση της ΝΔ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου