Πολιτική

Μοσκοβισί: Κανείς δεν θέλει πια “κούρεμα” – Θα βρεθεί “δίκαιη λύση” για ελάφρυνση του χρέους

Ο επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι αναμένει πως η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της θα έρθουν σε συμβιβασμό στο αυριανό Eurogroup και ότι θα βρεθεί μια "δίκαιη λύση" για την ελάφρυνση του χρέους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Κανένας δεν θέλει πια περικοπή του χρέους. (Το θέμα τώρα) είναι ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – για παράδειγμα, μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής» είπε ο Μοσκοβισί στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων Funke, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.

Η Ελλάδα, τόνισε, θα πρέπει να επιβραβευθεί για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου. «Τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η τρίτη δόση είναι και η τελευταία, μετά από την οποία η Ελλάδα θα καταστεί ξανά «φυσιολογικό μέλος της Ευρωζώνης», το οποίο θα της επιτρέψει να επιστρέψει στις αγορές το 2018.

Οι δηλώσεις του συνάδουν με αυτές άλλων αξιωματούχων που προέβλεπαν τη Δευτέρα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να έρθουν σε συμβιβασμό που θα ανοίξει τον δρόμο σε νέα δάνεια, ενώ θα αναβάλει τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριπλό «χαστούκι» στην Τουρκία από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μήνυμα για το καλώδιο GSI
Κοινό μέτωπο των τριών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο - Απορρίπτουν τις μονομερείς διεκδικήσεις και προειδοποιούν κατά της παρεμπόδισης ενεργειακών έργων
Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ
Βίντεο Τσίπρα από το Παρίσι: «Η νίκη των Γάλλων διαδηλωτών θα είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης»
Μήνυμα αλληλεγγύης στους νέους και στα συνδικάτα από τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ, που καλεί την ευρωπαϊκή Αριστερά να ενισχύσει τη συνεργασία της απέναντι στις ανισότητες και την Ακροδεξιά
Αλέξης Τσίπρας
7