Site icon NewsIT
18:03 Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μοσκοβισί: “Ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Θεσμών”

Ο Επίτροπος για την Οικονομική Πολιτική της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πώς “έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους Θεσμούς”, όμως πρόσθεσε ότι “ο χρόνος τρέχει”.

Πηγή: Eurokinissi

Πηγή: Eurokinissi

“Σημειώνουμε ουσιαστική πρόοδο και πρόοδο επί της ουσίας”,δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί από το Βερολίνο και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην προσέγγιση των δύο πλευρών στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον ΦΠΑ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση, ενώ σημείωσε ότι Αθήνα συμμετέχει “πιο εποικοδομητικά” στη διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και έκανε λόγο για θετικά μηνύματα στην μεταρρύθμιση στον τομέα του αερίου.

“Δεν έχουμε βεβαίως φθάσει στο τέλος. Πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό για να καταλήξουμε (σε συμφωνία). Έχουμε περιορισμένο χρόνο τώρα, περιορισμένο χρόνο και έχουμε ακόμη πολύ σημαντική δουλειά να κάνουμε”, δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος της ΕΕ και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας, ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν αφορά κάτι τέτοιο, για να προσθέσει ότι οποιαδήποτε πιθανή νέα βοήθεια μπορεί να συζητηθεί μόνο εφόσον ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version