Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μουζάλας: Μετά την Ειδομένη, σειρά έχει το Ελληνικό

Μουζάλας: Μετά την Ειδομένη, σειρά έχει το Ελληνικό

Μετά την εκκένωση της Ειδομένης, σειρά έχει το Ελληνικό. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και στην Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έθεσε ως την επόμενη προτεραιότητα για την διάλυση των αυτοσχέδιων καταυλισμών την εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μετά την Ειδομένη. Ο κ. Γιάννης Μουζάλας απέφυγε να θέσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει η επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού, πάντως έδειξε ο στόχος να είναι το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας νωρίτερα και σε τηλεοπτική εκπομπή είχε αναφέρει ότι η Ειδομένη έχει σχεδόν αδειάσει και υπολόγισε ότι παραμένουν στην περιοχή περίπου 2.000 άτομα και δήλωσε αισιόδοξος ότι και αυτοί σύντομα θα μετακινηθούν. Ο κ. Γιάννης Μουζάλας επίσης είπε ότι μετά την εκκένωση του Ελληνικού, σειρά θα έχει μετά και το λιμάνι του Πειραιά, όπου εκεί παραμένουν περίπου άλλοι 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Σε δεύτερο στάδιο, είπε είναι η αποσυμφόρηση των μεγάλων σε πληθυσμό κέντρων φιλοξενίας και να γίνει ένας καταμερισμός τους στις Περιφέρειες της χώρας ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας στην Βουλή στις αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τις δραματικές καταστάσεις που επικρατούν στο Ελληνικό και τους κινδύνους να μετατραπεί σε μια υγειονομική βόμβα σύμφωνα με επιστολές του ΚΕΕΛΠΝΟ και των δημαρχών, ο είπε πως η κατάσταση είναι «ελεγχόμενη». Νωρίτερα στην τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Γιάννης Μουζάλας είχε αναγνωρίσει ότι υπάρχουν ελλείψεις, όπως στον αριθμό των χώρων υγιεινής, αλλά στους χώρους υπάρχουν μόνιμα ιατρικές μονάδες και υγειονομικής περίθαλψης που καθημερινά παρέχουν τις υπηρεσίες και δεν υπάρχει κίνδυνος για αυτό που λέμε υγειονομική βόμβα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, παραδέχθηκε ότι και οι συνθήκες σε πολλά από τα Κέντρα Φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί η κατάσταση δεν είναι και οι καλύτερες για αυτό και καθημερινά βελτιώνονται. Μάλιστα ανέφερε πως και από τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών που έχουν έρθει και επισκεφθεί τα Κέντρα αυτά μπορεί να κάνουν κάποιες επιμέρους παρατηρήσεις όμως σε γενικά γραμμές έχουν αναφέρει πως τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε