Πολιτική

Μπακογιάννη: Άλλοι ήταν στις πλατείες με την ακροδεξιά, όχι εμείς

Η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για "εκφυλισμό του κοινοβουλίου" και για κυβέρνηση "double face".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου δεν είδαμε τέτοιο εκφυλισμό του βουλευτή» δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη και υπογραμμίζει ότι «ένας βουλευτής ο οποίος εκχωρεί την υποχρέωσή του, γιατί δεν είναι δικαίωμα είναι υποχρέωση να ψηφίζει κατά συνείδηση, στον αρχηγό κάποια κοινοβουλευτικής ομάδας παύει να είναι βουλευτής και στα μάτια των συναδέλφων του και στα μάτια του ελληνικού λαού».

Μιλώντας στην Real News η κυρία Μπακογιάννη κάνει λόγο για κυβέρνηση «double face» και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση με τις πρακτικές της βλάπτει τη δημοκρατία, εκφυλίζει τους θεσμούς και αλλοιώνει το πολίτευμα».

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η ΝΔ κάνει ακροδεξιά στροφή, δηλώνει ότι «η κυβέρνηση είναι απελπισμένη και γι’ αυτό προσπαθεί να καλλιεργήσει το ψευδές αφήγημα ότι η ΝΔ κάνει ακροδεξιά στροφή». Τονίζει δε πως «άλλοι βρίσκονταν στις πλατείες με την ακροδεξιά πριν από λίγα χρόνια. Άλλοι είναι υπεύθυνοι για τη μη ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής».

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά ότι ήταν λάθος του κ. Τσίπρα που δεν αντέδρασε στην επιμονή του Ερντογάν να συνδέσει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με την αλλαγή καθεστώτος για τους μουφτήδες στη Θράκη.

«Συνολικά συμφώνησαν ότι διαφωνούν, και στο μόνο όπου συμφωνούν είναι η αποφυγή της έντασης κατά το επόμενο διάστημα λόγω των εκλογών στις δύο χώρες» είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου θα προχωρήσει κανονικά, δεν ζητάμε άδεια από την Τουρκία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο «παράνομο και ανυπόστατο», σημειώνοντας ότι μια κοινοβουλευτική απόφαση δεν μπορεί να νομιμοποιήσει μια συμφωνία που στερείται νομικής βάσης
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέναντι σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις γειτόνων μας απαντάμε με ισχυρές συμμαχίες – Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία
Στην κυριακάτικη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη συμφωνία της Μονής Σινά με την Αίγυπτο αλλά και το σκάνδαλο στο μπάσκετ
Κυριάκος Μητσοτάκης 28
ΕΛΑΣ: Οι περιοδείες Τσίπρα, το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια στον δρόμο προς το Συνέδριο
Οι περιοδείες Τσίπρα στην περιφέρεια, η διαμόρφωση κυβερνητικού προγράμματος και η προετοιμασία των ψηφοδελτίων καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας 17