Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μπακογιάννη για Τουρκία: Πρέπει να πάμε στην Χάγη

Μπακογιάννη για Τουρκία: Πρέπει να πάμε στην Χάγη

Για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη είπε ότι σήμερα «βλέπουμε μια Τουρκία που ξεδιπλώνει όλη της την στρατηγική, μια Τουρκία διαφορετική από αυτή που ξέραμε και ιδιαίτερα ως προς την σχέσης της με τις άλλες χώρες».

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Action24 είπε επίσης κάτι πολύ σημαντικό που θα συζητηθεί. Είπε, ότι «Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε (στη Χάγη), γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα. Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί υπό πίεση ή υπό συνεχή δραματοποίηση. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση, γιατί όντως η κατάσταση είναι δύσκολη. Αλλά δεν μπορούμε να δραματοποιούμε συνεχώς για κρίση και θερμό επεισόδιο».

Click4More Και παρουσιαστής ο Ερντογάν – Έστησε τηλεοπτικό σόου με χάρτες για να δείξει πόσο άδικο έχει η Ελλάδα! Γεωτρήσεις ανοικτά της Κρήτης!

Αναφερόμενη στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν είπε ότι ορθώς έγινε, κατέγραψε τις διαφωνίες που υπάρχουν αλλά και την βούληση των δύο πλευρών να κρατήσουν τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς. Και είναι σημαντικό, ειδικά όταν είσαι σε κρίση, να συζητάς και να έχεις επικοινωνία. «Οι Τούρκοι πρέπει να καταλάβουν ότι η λογική της επίδειξης δύναμης θα τους οδηγήσει σε διπλωματική απομόνωση. Όταν λες ότι η Κρήτη δεν υπάρχει τότε το διεθνές ακροατήριο παύει να σε ακούει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε όσους μιλούν για ακραίες πράξεις εκ μέρους μας η κα Μπακογιάννη είπε: «Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις