Πολιτική

Μπακογιάννης: Δεν θα κλείσουν τα φώτα στις γειτονιές, θα πετύχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση από αυτήν που ζητείται

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Στην Αθήνα, φως και ασφάλεια ταυτίζονται» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ερωτηθείς για την επιβεβλημένη ενεργειακή οικονομία, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή («Καλημέρα» στο Mega).

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σκοτεινές γειτονιές. Διαβεβαίωσε, ότι αυτόν το χειμώνα «κανένα παιδί δεν θα κρυώνει» στα σχολεία που διαχειρίζεται ο δήμος και πως η πόλη θα έχει τον εορταστικό στολισμό της και όλα αυτά με «συνέπεια στις υποχρεώσεις μας».

Συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες του δήμου ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την τήρηση των στόχων που έχουν τεθεί σε κεντρικό επίπεδο, τόνισε ότι η Αθήνα μέσα από το πρόγραμμα αλλαγής του οδοφωτισμού θα πετύχει όχι μόνο καλύτερο φως, αλλά και μεγαλύτερη εξοικονόμηση απ’ αυτήν που ζητείται.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να δούμε γειτονιές της Αθήνας χωρίς φως. «Γιατί το αποκλείει η ίδια η ζωή», όπως σημείωσε, καθώς αυτό «καθίσταται απαγορευτικό σε περιοχές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας, τα Θυμαράκια ή Άνω Κυψέλη», τονίζοντας ότι «Στην Αθήνα, φως και ασφάλεια ταυτίζονται»

Αναφορικά με την αναγκαία εξοικονόμηση ενέργειες τόνισε ότι πέραν του πολέμου το ζήτημα είχε ενταχθεί στον προγραμματισμό του δήμου με τη δρομολόγηση ανάλογων δράσεων, όπως: Η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με LED με εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 60%, καλύτερο φωτισμό και αυτοδιαχείριση του συστήματος.

«Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάμε την τοποθέτηση 2.000 φωτιστικών σε κεντρικές λεωφόρους: Αχαρνών, Λιοσίων κ.α. και έως τα Χριστούγεννα θα τοποθετηθούν ακόμη 20.000 φωτιστικά -είναι τα LED που τα αναβαθμίζουμε», είπε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις κεντρικές οδηγίες για την ενεργειακή οικονομία και τη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, για την οποία όπως υπενθύμισε «ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι αποτελεί κοινή λογική», ο κ Μπακογιάννης, χαρακτήρισε αδιανόητο «να συζητάμε ότι θα πρέπει να κλείνουμε τα κλιματιστικά και τα φώτα στα δημόσια κτίρια τη νύχτα, ή ότι χρειαζόμαστε έναν ενεργειακό υπεύθυνο ανά όροφο για να διασφαλίζει ότι έχουμε κλείσει τους διακόπτες. Τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση, το Δημόσιο οφείλει να δώσει το παράδειγμα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα. Κι αυτόν τον χειμώνα πρέπει να τον περάσουμε όλοι μαζί».

Για τη θέρμανση στα σχολεία σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την κλείσεις αλλά ότι μπορείς να την προσφέρεις από «φωτοβολταϊκά στη στέγη και νέες μονώσεις». «Σε επτά σχολεία έχουμε ήδη προχωρήσει ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης.

Την πετυχαίνουμε με διάφορους τρόπους και συνεχίζουμε σε αυτή τη λογική. Συντηρούμε παντού τους καυστήρες κι εφόσον χρειάζεται τους ανανεώνουμε», τόνισε. Ο δήμαρχος Αθηναίων προσέθεσε ότι σε καμία περίπτωση, φέτος, δε θα κρυώσει κάποιο παιδί σε σχολείο της Αθήνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
25
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 61
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6