Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαλαούρας: Μελετάμε μαθηματικές και στατιστικές… ασκήσεις για τα αντίμετρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα… θρανία αναγκάστηκαν να επιστρέψουν οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους, να λύσουν τον γρίφο της… ελάφρυνσης που θα αντισταθμίσει τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν και την μείωση του αφορολόγητου.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ένα ευρώ ελάφρυνσης για κάθε ευρώ επιβάρυνσης και το “1-1=0” μάλλον αποδεικνύεται πιο περίπλοκο από όσο φαίνεται, καθώς στη συγκεκριμένη πράξη, χρειάζεται και η… συγκατάθεση των δανειστών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, “North 98”, τόνισε χαρακτηριστικά: “Υπάρχει μια ανησυχία του κόσμου αν κοπούν συντάξεις δεν σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος αν κοπούν 100 ευρώ θα αντισταθμίσει με την μείωση του ΕΝΦΙΑ ή του ΦΠΑ. Πράγματι αυτός είναι ένας γρίφος ένα πρόβλημα, προσωπικά το αναγνωρίζω και αναρωτιέμαι πως μπορούμε να δούμε τι καλύτερο θα συμβεί. Για παράδειγμα μπορεί να γίνει μείωση του πρώτου συντελεστή. Μπορεί να γίνει μια μείωση του φορολογικού συντελεστή. Μελετάμε κάποιες μαθηματικές και στατιστικές ασκήσεις προσπαθούμε μειώνοντας το φορολογικό συντελεστή στο 18% για να απαλύνουμε την μείωση της επίπτωσης του του αφορολόγητου. Δεν ξέρω αν θα τα δεχτούν αυτά. Αλλά είναι λογικό.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε