Πολιτική

Μπαλτάκος: To… “κομάντο” της κυβέρνησης “μαύρο πρόβατο” – Η σχέση με τις ΕΔ

Ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος είχε πάντα ιδιαίτερη σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κι αν και δεν κατάφερε ο ίδιος να γίνει αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων όπως επιθυμούσε υπήρξε "πολιτικός ΟΥΚας" της κυβέρνησης.

Ο Τάκης Μπαλτάκος συγγραφέας ιστορικών βιβλίων για τους Σπαρτιάτες και διαπρεπής δικηγόρος με πελάτες πολύ μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες ήθελε να γίνει αξιωματικός. Το πρόβλημα με την όρασή του -πρόσφατα έβγαλε τα γυαλιά με επέμβαση- δεν του το επέτρεψε.

Ο Μπαλτάκος υπηρέτησε την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και κλήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του να κάνει -έχοντας ήδη το πτυχίο της νομικής- μια έρευνα για παράπτωμα βατραχανθρώπων της ΜΥΚ, οι οποίοι και είχαν …ενοχλήσει κάποιες νοσηλεύτριες. Αυτή η έρευνα τον “έδεσε” για πάντα την ΜΥΚ ,της οποίας επί της ουσίας ήταν επίτιμο μέλος και έχαιρε μεγάλου σεβασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δημόσιο, παιδεία και δικαιοσύνη μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη – Οι δύο κρίσιμες απειλές
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επισημαίνοντας την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019 ως καθοριστικό βήμα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «GenAI Summit» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θεοδωράκης για την «Ιθάκη»: «Η φράση ”Σταύρο σε πρόλαβε άλλος” για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο δεν ειπώθηκε ποτέ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι βρήκε τότε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Νίκο Παππά έξω από το γραφείο του Τσίπρα, «μεθυσμένους από τη συγκρότηση κυβέρνησης»
Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος
Le Monde για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: O «ταραχοποιός» της Αριστεράς μιλά για το τραυματικό επεισόδιο του 2015 και ετοιμάζει την επιστροφή του
Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στη μεταστροφή για την οποία επικρίθηκε μετά το δημοψήφισμα, όταν τελικά υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με τους πιστωτές, σημειώνει, μεταξύ άλλων, η «Le Monde»
Το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα 22
Θύελλα αντιδράσεων για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Από την οργή Κωνσταντοπούλου – Πολάκη μέχρι τα «καρφιά» του Άδωνι Γεωργιάδη
Όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην «Ιθάκη», έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις και δημόσιες απαντήσεις - Κάποιοι απορρίπτουν τα όσα περιγράφει και άλλοι τον κατηγορούν για διαστρέβλωση των γεγονότων
Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης
160