Μπερδεύτηκε ο Ψαριανός και δεν ψήφισε για το μουσουλμανικό τέμενος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για μπέρδεμα και παρανόηση μιλά επίσημα το Ποτάμι σχετικά με τη ψήφο του εισηγητού του Γρηγόρη Ψαριανού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το άρθρο 5 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αφορά την λειτουργία του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό.

Εκπρόσωπος του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη έσπευσαν μετά την ψηφοφορία στην Επιτροπή όπου είχε ακουστεί ο Γρηγόρης Ψαριανός να δηλώνει πως για το άρθρο “συμφωνούμε αλλά επιφυλάσσομεθα…” να διευκρινίσει πως πάγια είναι η θετική στάση του κόμματος σε αυτό το θέμα.

Μάλιστα, επισήμανε πως ο Γρηγόρης Ψαριανός ως εισηγητής χθές στην Επιτροπή όπως και σήμερα ο Γιώργος Μαυρωτάς είχαν αναφέρει στις τοποθετήσεις τους, ο μεν πρώτος “ότι εμείς θα βγάλουμε και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά…” όσο και ο δεύτερος ότι “το Ποτάμι είναι αυτό που θα ξελασπώσει το θέμα…” μετά την άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν την διάταξη.

Στα πρακτικά της επιτροπής πάντως ολόκληρη η επίμαχη ψηφοφορία επί των άρθρων έχει γραφεί ως εξής:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ο κ. Κατσίκης, ο Εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση, έχει όμως τοποθετηθεί. Όλοι οι Εισηγητές τοποθετήθηκαν, δε νομίζω ότι παραβιάζει κάτι ως προς τα περιεχόμενα, δεν αλλάζει κάτι, έχουν γίνει οι τοποθετήσεις, υπάρχουν τα πρακτικά, έχουν φανεί οι θέσεις.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος θα τοποθετηθεί.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ): Άρθρα 1 και 2, με επιφύλαξη. Άρθρα 3, 4 και 5, ναι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Ψαριανός.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ (Ειδικός Αγορητής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ»): Επί της αρχής, όχι. Άρθρα 1, 2 και 3, όχι. Άρθρα 4, 5 και 6 με επιφύλαξη για την Ολομέλεια.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Στέφο, έχετε το λόγο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ (Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ): Σε όλα τα άρθρα ναι.

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ( Εισηγήτρια της Ν.Δ.): Επί του άρθρου 1 όχι, επί του άρθρου 2 όχι, επί του άρθρου 3 όχι, επί του άρθρου 4 ναι , επί του άρθρου 5 επιφύλαξη.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Ειδική Αγορήτρια της Ένωσης Κεντρώων): Εμείς, κύριε Πρόεδρε, επιφυλασσόμαστε σε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου και θα τοποθετηθούμε αύριο στην Ολομέλεια, για όλα τα άρθρα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των Εισηγητών και των Ειδικών Αγορητών, τα άρθρα 2, 4, 5, και 6 γίνονται δεκτά ως έχουν, κατά πλειοψηφία. Τα άρθρα 1 και 3, όπως τροποποιήθηκαν από τον κύριο Υπουργό, γίνονται δεκτά, κατά πλειοψηφία.

Η τροπολογία με γενικό αριθμό 1036 και ειδικό αριθμό 104, γίνεται δεκτή, κατά πλειοψηφία.

Το ακροτελεύτιο άρθρο, γίνεται δεκτό, κατά πλειοψηφία.

Επομένως, το σχέδιο νόμου γίνεται δεκτό, επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία.

Το σχέδιο νόμου γίνεται δεκτό και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία.

Συνεπώς, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης» έγινε δεκτό επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Γεραπετρίτης: Οι 10 ημέρες μέχρι την Καθαρά Δευτέρα είναι αιωνιότητα

Γεραπετρίτης: Οι 10 ημέρες μέχρι την Καθαρά Δευτέρα είναι αιωνιότητα

Να βάλουν «πλάτη» σε «μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια», κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εκφράζοντας την ελπίδα του, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ... Διαβάστε περισσότερα
Στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ρυθμίσεις ζητημάτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “Κύρωση της Απόφασης (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 2020/2053 του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου ... Διαβάστε περισσότερα
Στη Βουλή για κύρωση η επενδυτική συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

Στη Βουλή για κύρωση η επενδυτική συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

Στη Βουλή προς κύρωση η Επενδυτική Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της “Ελληνικός Χρυσός Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Μεταλλείων και Βιομηχανίας Χρυσού”. Το σχετικό νομοσχέδιο ... Διαβάστε περισσότερα
Έκκληση Χρυσοχοΐδη από Κέρκυρα: Σας παρακαλώ κάντε υπομονή και εμβολιαστείτε

Έκκληση Χρυσοχοΐδη από Κέρκυρα: Σας παρακαλώ κάντε υπομονή και εμβολιαστείτε

Έκτακτη, ευρεία σύσκεψη εργασίας είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα, προκειμένου να ... Διαβάστε περισσότερα
Στις 17 Μαρτίου η πρόταση της Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στις 17 Μαρτίου η πρόταση της Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (05.03.2021) ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ... Διαβάστε περισσότερα
Τσίπρας στο Θριάσιο: Μετά το αποτυχημένο lockdown, ξανά δραματική η κατάσταση 

Τσίπρας στο Θριάσιο: Μετά το αποτυχημένο lockdown, ξανά δραματική η κατάσταση 

Σφοδρή επίθεση για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται την πανδημία, το «αποτυχημένο lockdown», όπως το χαρακτήρισε και τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία ενώ «οι ... Διαβάστε περισσότερα

Σχολιάστε