Κάπως έτσι και με το ΔΝΤ να επιμένει να θέτει το ένα εμόδιο πίσω από το άλλο η ευρωπαϊκή πλευρά φαίνεται τώρα να προσανατολίζεται στην τμηματική έστω χρηματοδότηση της χώρας έτσι ώστε να μην υπάρξει ατύχημα, ειδικά στην αποπληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια συμφωνία, έτσι τουλάχιστον όπως την επιθυμεί η ελληνική πλευρά, αλλά μια (με το σταγονόμετρο) χρηματοδότηση της χώρας.
Ουσιαστικά φαίνεται ότι συζητείται να υπάρξει μια συμφωνία για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας σε ό,τι αφορά όμως μόνο στις δανειακές της υποχρεώσεις, συμφωνία η οποία αναμένεται να ληφθεί σε έκτακτο Eurogroup πιθανότατα τις επόμενες ημέρες καθώς στις 5 Ιουνίου η χώρα πρέπει να αποπληρώσει την πρώτη από την επόμενη σειρά δόσεων προς το ΔΝΤ.
Τα χρήματα αυτά μπορεί είτε να προέρχονται από τα κέρδη της ΕΚΤ είτε από το ΤΧΣ, όπως άλλωστε είχε προτείνει στη σχετική επιστολή του ο Α. Τσίπρας.
Πιο δημοφιλή
Πιο σχολιασμένα
190