Πολιτική

Μπλόκο των κομμάτων στις προτάσεις του Νίκου Βούτση για τις αλλαγές που προωθεί στον Κανονισμό της Βουλής

«Μπλόκο» από τα κόμματα στις προτάσεις και τις αλλαγές που προωθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στον κανονισμό λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες έληξε άκαρπη με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να «κοκκινίζουν» τις προεδρικές προτάσεις, να ζητούν διορθώσεις, αλλαγές, βελτιώσεις και συνέχιση της συζήτησης στην Επιτροπή πριν πάει ο νέος Κανονισμός στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στην κλειστή συνεδρίαση μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να υπάρξει αναλυτικό οργανόγραμμα αριθμού θέσεων υπαλλήλων ανά υπηρεσία και των διευθύνσεων. Οι νέες υπηρεσίες που συστήνονται να επιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητές τους και οι αναγκαιότητες. Να περιγραφή οι αποδοχές και οι αρμοδιότητες του νέου Θεματικού Γραμματέα της Βουλής – μια νέα θέση Γραμματέα της Βουλής- που θεσπίζεται και όχι ο μισθός και οι αρμοδιότητές του να καθορίζονται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής. Κόμματα της Αντιπολίτευσης επίσης, διαφώνησαν με τη σύσταση της νέας διεύθυνσης για την κατάρτιση συμβάσεων και μισθώσεων που θα μπορεί να αναθέτει τμήματα ή ολόκληρου έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς όπως είπαν η Βουλή διαθέτει και νομική και τεχνική υπηρεσία και οικονομολόγους που μπορεί να ασκούν το έργο αυτό.

Εκπρόσωπος, ενός κόμματος της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κ. Νίκο Βούτση να καταθέσει στην Επιτροπή ένα κατάλογο από τους συμβασιούχους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου που επί προεδρίας του έχουν προσληφθεί και για ποιες ανάγκες. Επίσης, του ζητήθηκε ο επικεφαλής του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, να μην διορίζεται απευθείας από τον Πρόεδρος της Βουλής αλλά ο προτεινόμενος να περνάει για διατύπωση γνώμης από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με βουλευτές της Αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή – όπως τουλάχιστον ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες- η θέση που διατύπωσα στον Πρόεδρο της Βουλής είναι ότι εάν θέλετε συναίνεση, με αυτό τον τρόπο, δεν θα την έχετε εάν πάμε τουλάχιστον με αυτές τις προτάσεις σας στην Ολομέλεια. Εάν το επιδιωκόμενο είναι η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα μπορούμε όχι απλά να το λέμε αλλά και να το αποτυπώσουμε στον ΚτΒ, για να μην μπορεί κανείς να μας πει μετά το οτιδήποτε…
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα «καρφιά» προς Σαμαρά και Καραμανλή, το timing της συνέντευξης και το ξεκάθαρο «δεν παραιτούμαι»
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά στην κρίση των Νεοδημοκρατών, σε σχέση με τα σχέδια του για την ίδρυση κόμματος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 – Δε μπορώ να διανοηθώ ότι ο Σαμαράς θα κάνει κόμμα για να ζημιώσει την παράταξη
«Εσάς αν σας πάρουν 3 φορές το δίπλωμα μπορείτε να οδηγήσετε; Στον κύριο Τσίπρα οι Έλληνες πήραν 3 φορές το δίπλωμα» - «Αν ο κύριος Σαμαράς πιστεύει αυτά που λέει για την εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει περιθώριο να γεφυρωθεί το χάσμα» - «Δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές»
Κυριάκος Μητσοτάκης
427
Μαρινάκης: 28 χρόνια μετά, τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας αδειοδοτούνται οριστικά – Ιστορική θεσμική αλλαγή
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν γεννήθηκε μέσα σε ένα γραφείο, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης περίπου δύο ετών»
Παύλος Μαρινάκης