Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Μυρσίνη Λοΐζου: Σάλος μετά την αποκάλυψη ότι έπαιρνε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Μυρσίνη Λοΐζου: Σάλος μετά την αποκάλυψη ότι έπαιρνε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Μείζον πολιτικό ζήτημα μετά την αποκάλυψη από δυο εφημερίδες ότι η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε παράνομα για 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της.
Τζανακόπουλος: «Θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για τα σημερινά δημοσιεύματα».
Η κα Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017, λένε τα δημοσιεύματα.
Η ίδια Μυρσίνη Λοΐζου δεν έχει απαντήσει ακόμα για το θέμα.

Δυο εφημερίδες, πρώτα ο Φιλελεύθερος και στην συνέχεια το Πρώτο Θέμα αποκαλύπτουν ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε παράνομα για 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της. Το θέμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες πολιτικές διαστάσεις και ρωτήθηκε γι’ αυτό στην εκπομπή Alpha Reportaz ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι σίγουρος ότι η κα Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για τα σημερινά δημοσιεύματα». Είπε ακόμα ότι «Είμαι πεπεισμένος ότι η κα Λοΐζου δεν έχει πάρει τα χρήματα αυτά» και απέδωσε τον όλο θόρυβο στην προσπάθεια της ΝΔ και φιλικών ΜΜΕ προς εκείνη, να θέσει σε λειτουργία μια κρεατομηχανή για όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι η κα Λοΐζου είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και «δεν θα ανεχθούμε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Μυρσίνη Λοΐζου, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, εισέπραττε για χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», οι ίδιες πηγές που επικαλείται, ανέφεραν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Μυρσίνης Λοΐζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Περιγράφοντας το χρονικό της υπόθεσης αυτής η εφημερίδα αναφέρει ότι στις 25 Ιανουαρίου του 2019 το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικώς η νέα δικάσιμος της υπόθεσης ορίστηκε στις 14 Μαΐου, 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, για χρέη προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.

Στην συνέχεια έκανε την εμφάνισή του και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο λόγω 25ης Μαρτίου, το οποίο αναφέρει ότι «η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από 28 Φεβρουαρίου του 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Τον Μάιο του 2019 η κυρία Λοΐζου δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις