Πολιτική

Ο μυστικός δείπνος Καραμανλή – Μεϊμαράκη με μενού ψαρικά και… Σαμαρά

Μια μυστική συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έρχεται στο φως και έρχεται να εντείνει τις φήμες πως θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνάντηση Καραμανλή – Μεϊμαράκη σε συνδυασμό με το δείπνο στελεχών στην Αθηναΐδα με οικοδέσποινα την Μαριέττα Γιαννάκου «φουντώνει» τις πληροφορίες πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζουν την αλλαγή ηγεσίας και δεν αποκλείεται να το θέσουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την προσεχή Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Σε μεγάλο μέρος της Κ.Ο. της ΝΔ υπάρχει ο φόβος μήπως το κόμμα ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ…

Το μενού του δείπνου Καραμανλή – Μεϊμαράκη είχε ψαρικά με… ολίγη από Σαμαρά. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα προκειμένου η παράταξη να μείνει ενωμένη.

Συμφώνησαν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά μετά την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας όσο και σε επίπεδο στελεχών και προσώπων.

Καραμανλής και Μεϊμαράκης έχουν συχνές, τηλεφωνικές επαφές, τις τελευταίες μέρες. Συμφώνησαν να μη γίνουν βιαστικές κινήσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως η ΝΔ πρέπει να στραφεί ξανά στο χώρο του κέντρου.

Η συνάντηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός πως ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε να παραστεί στο δείπνο της κας Γιαννάκου, επικαλούμενος την κρισιμότητα του Eurogroup.

Πηγή: Το Βήμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 27
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56