Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ν. Αλιβιζατος: Δεν είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων

Ν. Αλιβιζατος: Δεν είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων
ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Έκπληκτος με την ευκολία που κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την απαγόρευση συναθροίσεων ως αντισυνταγματική, εξέφρασε ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη νομιμότητατης απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων, για το επόμενο τριήμερο, από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε:

Click4More: Πολυτεχνείο: ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων – Μαζί τους και ο ΣΥΡΙΖΑ

  1. «Τη δυνατότητα απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων σε ορισμένη περιοχή ή ακόμη και σε ολόκληρη τη χώρα, εξ αιτίας της τρέχουσας πανδημίας, επιτρέπει ρητά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου Μαρτίου, την οποία έχει από καιρό κυρώσει η Βουλή (άρθρο 68§2 ν. 4683/2020). Αρκεί να έχει διατυπώσει γνώμη η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας.
  2. Εν προκειμένω, εξ όσων πληροφορούμαι, η Εθνική Επιτροπή έχει διατυπώσει γνώμη, και μάλιστα ομόφωνη.
  3. Εξ όσων γνωρίζω, εξ άλλου, κανένα δικαστήριο δεν έχει κηρύξει την ανωτέρω διάταξη αντισυνταγματική.
  4. Εκπλήσσομαι, συνεπώς, για την ευκολία με την οποία, υπό τις σημερινές ειδικά συνθήκες, ορισμένοι συνάδελφοι, αλλά και δικαστικοί λειτουργοί,  έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την συγκεκριμένη απαγόρευση αντισυνταγματική».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις